Hlavní obsah

Letecká show, podvod, ubohost! Na hvězdu Bayernu se valí hněv fanoušků

Mnichov

Po jednadvacáté v historii si fotbalisté Bayernu zahrají finále Německého poháru. V úterý vyřadili v semifinále Werder Brémy díky dvěma trefám Thomase Müllera, ale cesta mnichovského velkoklubu do květnového boje o trofej nebyla zdaleka tak jednoduchá, jak napovídá výsledek. Zápas v Allianz Areně měl navíc pachuť skandálu. Herecká etuda Artura Vidala, po níž padl z nařízené penalty druhý gól, vzedmula u našich západních sousedů vlnu vášní.

Arturo Vidal nasimuloval penaltu

 
Článek

Za stavu 1:0 neuznal sudí Stieler vlastní gól Alaby, aby jen o několik minut později spolkl na druhé straně Vidalovi nafilmovaný pád v šestnáctce. Opakované záběry jasně prokázaly, že bránící Janek Sternberg se chilského záložníka nedotkl, ani následné protesty však k ničemu nevedly. Rozhodčí na penaltě trval a exekutor Müller se nemýlil.

„Bylo to jasně nafilmované, rozhodčí by na takové věci měl dávat větší pozor," čílil se po utkání útočník Werderu Claudio Pizarro. „Dvakrát škoda, že to přišlo právě ve fázi, kdy se nám dařilo Bayern dostat do úzkých," dodal s hořkostí v hlase kapitán hostí Clemens Fritz.

Fotbalisté německého šampióna oslavovali postup, herecké vlohy jihoamerického spoluhráče však přiznal i kanonýr Müller. „V první chvíli to jako faul vypadalo, ale (bránící hráč Brém) nezasáhl ho. Jasný podvod! Pro to neexistuje žádná omluva. Pokud by se to stalo nám, také bych cítil křivdu," uvedl v interview pro ARD.

I sudí Stieler si po zápase sypal popel na hlavu: „Špatně jsem tu situaci vyhodnotil. Omlouvám se, bylo to chybné rozhodnutí. Co k tomu více říci? Je mi to líto." Osmadvacetiletý chilský hříšník se po utkání s novináři odmítl bavit.

Fotbalovým fanouškům po celém světě leží filmování v žaludku, v Německu to na sociálních sítích od nich Vidal (ne)pěkně schytal. Bulvární deník Bild navíc na svém portálu dokonce spustil hlasování, zda by neměl být „letec" potrestán zákazem startu ve finálovém duelu. A není divu, že většina respondentů byla pro... A jak se k celému incidentu postaví disciplinární komise Německého fotbalového svazu?

Prohru Brém nakonec neodvrátil ani český obránce Theodor Gebre Selassie, který odehrál celý zápas. Finále se bude hrát 21. května na berlínském Olympijském stadiónu, soupeřem Bayernu bude vítěz středečního duelu mezi Herthou Berlín a Borussií Dortmund.

Mnichovský klub má letos šanci na cenné treble. Vedle možnosti obhájit titul v bundeslize a finálové účasti v Německém poháru se Guardiolovi svěřenci probojovali také do semifinále Ligy mistrů, v němž jim bude soupeřem Atlético Madrid.

Reklama

Související témata: