Hlavní obsah

Brankář Drobný končí po šesti letech v Hamburku

Fotbalový brankář Jaroslav Drobný skončí po sezóně po šesti letech v bundesligovém Hamburku. Šestatřicetiletému bývalému reprezentantovi vyprší na severu Německa smlouva a klub mu nenabídne prodloužení.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Jaroslav Drobný z Hamburku v akci při utkání s Brémami.

Článek

Drobný svůj odchod potvrdil pro úterní vydání listu Sport Bild. "Seděli jsme společně hodinu s (trenérem) Brunem Labbadiou. Řekl mi, že můj čas v HSV je u konce. V Hamburku jsem skončil," řekl sedminásobný český reprezentant.

Drobný přišel do Hamburku v roce 2010 z Herthy Berlín a v posledních letech plnil roli spolehlivé brankářské dvojky za Reném Adlerem. Pokud ten nemohl kvůli zranění či poklesu formy nastoupit, Drobný za něj zaskočil a v drtivé většině podával velmi dobré výkony. V lize za HSV odchytal 72 zápasů.

Vedení Hamburku oficiálně odchod zkušeného českého brankáře nepotvrdilo, předseda představenstva a nový sportovní ředitel Dietmar Beiersdorfer však naznačil, že se Drobného dny v klubu chýlí ke konci. "Jaro je skvělý člověk, který pro klub odvedl skvělé služby. V uplynulých letech byl pro klub mimořádně důležitý. Ale život jde dál, je potřeba myslet na budoucnost," řekl.

Nástupcem Drobného by se měl podle německého tisku stát o dvanáct let mladší Christian Mathenia z Darmstadtu.

Drobný chytá v zahraničí od roku 2001, kdy odešel ve dvaadvaceti letech z Českých Budějovic do Panionisu Atény. Poté byl hráčem Fulhamu, ale hostoval v Haagu a Bochumi. Od roku 2007 působil tři sezóny v berlínské Hertě, odkud přestoupil před šesti lety do Hamburku.

Reklama

Související témata: