Hlavní obsah

Hummels, Mchitarjan ani Gündogan Dortmundu scházet nebudou, myslí si Klopp

Nejeden fanoušek Borussie Dortmund se pozastavuje nad prodejen velkých opor vestfálského klubu a táže se, zda bude tým hrát o nejvyšší příčky jako dosud. Odpověď, nebo alespoň vlastní názor v podobě předpovědi, přinesla bývalá trenérská ikona klubu Jürgen Klopp pro deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Jürgen Klopp

Článek

Henrik Mchitarjan zamířil do Manchesteru United, který před novou sezónou usilovně posiluje a s příchodem Josého Mourinha utrácí obrovské sumy za nové hráče. Arménský záložník je zatím poslední velké jméno, které opustilo stadión Signal Iduna Park. Před ním však německý celek opustily další opory.

Německý reprezentantační záložník Ilkay Gündogan sice vinou zranění přišel o EURO, ale pětadvacetiletý odchovanec Bochumi vyslyšel lákání trenéra Pepa Guardioly a upsal se Manchesteru City. Žlutočerný dres už rovněž neoblíkne obránce Mats Hummels, jenž přestoupil po osmi letech zpět do Bayernu Mnichov.

Přestože se jedná o jména, která patřila do základní sestavy, bývalý kouč BVB se o budoucnost a konkurenceschopnost vůbec neobává. „Dortmund podepsal téměř všechny evropské talenty v tomto přestupovém období. Absolutně se o Borussi nebojím. Je to docela podobná situace, jako když jsem se u nich kdysi začínal já," sdělil kouč Liverpoolu.

„Jestliže existuje nějaký tým, který může zvládnout odchod tří klíčových hráčů, je to právě Borussia Dortmund a jejich trenér Thomas Tuchel," dodal na závěr německý stratég.

Reklama