Hlavní obsah

Protesty fanoušků nepomohly, Götze se po třech letech vrací do Dortmundu

Berlín

Fotbalový klub Borussia Dortmund hlásí výraznou posilu. Velká část fanoušků vestfálského týmu ale radostí do vzduchu neskáče. Do klubu totiž přichází německý reprezentační útočník Mario Götze, jenž před třemi lety utekl do konkurenčního Bayernu Mnichov a nyní se rozhodl pro návrat. Borussia o tom informovala na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mario Götze se vrací do Borussie Dortmund.

Článek

Götze je odchovancem Dortmundu, ve kterém působil od roku 2001. Do prvního týmu Borussie se prosadil o osm let později a s klubem získal dva tituly a postoupil i do finále Ligy mistrů. Další tři bundesligové triumfy získal s Bayernem, kam přišel v červnu 2013. V Mnichově se ale do základu neprosadil.

Právě odchod do Bavor mu většina příznivců Dortmundu vyčítá. Někteří mu dokonce vymysleli přezdívku Jidáš. Dnes čtyřiadvacetiletý forvard měl prý nabídky také z Liverpoolu či Tottenhamu, nakonec se ale rozhodl vrátit se do Signal Iduna Parku.

V německé reprezentaci Götze odehrál 56 zápasů a dal 17 branek. Jednou z nich před dvěma lety rozhodl v prodloužení finále mistrovství světa proti Argentině.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články