Hlavní obsah

Hertha - Freiburg 2:1Darida gólem pomohl k vítěznému vstupu Herty do ligy. Trefu ale neslavil

Aktualizováno

Vítězný vstup do nového ročníku bundesligy prožili fotbalisté Herty Berlín. Tým z hlavního německého města zvítězil nad Freiburgem 2:1. Úvodní gól zápasu vstřelil člen českého národního týmu Vladimír Darida. Duel dospěl do dramatického závěru; v nastavení padly hned dva góly.

Foto: Michael Sohn, ČTK/AP

Záložník Herty Berlín Vladimír Darida střílí gól v zápase proti Freiburgu.

Článek

Darida byl v zápase proti svému někdejšímu zaměstnavateli výrazný. Po první oťukávací půli se na začátku té druhé ocitl český reprezentant ve výborné střelecké pozici, jeho pokus ale zlikvidoval brankář hostů Schowolow.

Gólman Freiburgu byl v jednom kole. Další zákrok předvedl po střele Haragučiho a o malou chvíli později si Daridův centr do vlastní sítě málem srazil kapitán Höfler. Míč skončil jen na břevně.

O malou chvíli později se už ale Berlíňané gólu dočkali. Po akci Japonce Haragučiho posunul míč na Daridu Ibiševič a šestadvacetiletý Darida tentokrát tvrdou střelou k pravé tyči Schowolowa překonal. Ze solidarity ale gól proti svému bývalému týmu neslavil.

Koncovka zápasu pak byla velmi dramatická. Hostům se totiž podařilo v nastaveném čase vyrovnat. V době, kdy už Darida na hřišti nebyl, si na centr z rohového kopu naskočil Höfler a přesnou hlavičkou srovnal.

Tři body ale nakonec přece jen zůstaly v Berlíně. Až v páté minutě nastavení míč propasíroval zblízka do brány Schieber.

Ve svém vůbec prvním ligovém zápase vybojoval tým Lipska bod. Na hřišti Hoffenheimu, za který odehrál celý zápas Pavel Kadeřábek, nováček dvakrát prohrával, vždy ale dokázal odpovědět. Remízu zařídil Lipsu v devadesáté minutě Sabitzer.

Bundesliga - 1. kolo:
Hertha Berlín - Freiburg 2:1 (62. Darida, 90.+5 Schieber - 90.+3 Höfler).
Hoffenheim - Lipsko 2:2 (55. Rupp, 83. Uth - 58. Kaiser, 90. Sabitzer).

Reklama

Související témata: