Hlavní obsah

Hnus v Německu. Před bundesligovým zápasem lili z mostu na fanoušky fekálie a moč

Mohuč

Nenávist mezi fotbalovými fanoušky může někdy zajít hodně daleko. Přesvědčili se o tom i příznivci Hoffenheimu. Zhruba čtyři sta jich cestovalo na bundesligový zápas do Mohuče parníkem a dočkali se velmi nepříjemného překvapení.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Fotbaloví fanoušci - ilustrační foto.

Článek

Fanoušci vypluli parníkem z Mannheimu a podle německého listu Bild je někdo z jednoho z mostů přes řeku Rýn pokropil sprchou fékálií a moče. Incident se přihodil v neděli po desáté hodině.

„Byla to hrůza. Jen půl metru od jednoho z fanoušků dopadl kompletní kbelík. Tady šlo o život. Viděl jsem, jak dvě osoby na mostě rychle utíkají pryč. Ihned jsme informovali policii, která zahájila vyšetřování," cituje Bild šéfa fanklubu Hoffenheimu Heika Walkenhorsta.

„To, co se stalo, je nelidské. Mohlo to někoho stát život. Pro něco takového nemám žádné sympatie a doufám, že se to brzy vyšetří," doplnil ho prezident Hoffenheimu Peter Hofmann.

Incident z parníku měl ale dohru i na stadiónu. Někteří příznivci Mohuče vítali své protějšky transparenty jako „Smrdíte až do nebe" nebo „Sr..ky už připluly".

Velké drama se seběhlo i na hřišti v samotném zápase. V poločase domácí vedli už 4:1, po změně stran ale dokázal Hoffenheim už i s Pavlem Kadeřábkem v obraně srovnat divokou přestřelku na konečných 4:4.

Reklama

Související témata: