Hlavní obsah

Lipsko - Hertha 2:0Lipsko přehrálo Daridovu Herthu a znovu vede bundesligu

Aktualizováno

Fotbalisté Lipska v 15. kole německé ligy vyhráli doma 2:0 nad Herthou Berlín a vrátili se na první místo tabulky. Druhý Bayern ztrácí tři body, ale má zápas k dobru. Hertha, za kterou odehrál druhou půli český reprezentant Vladimír Darida, naopak prohrála podruhé za sebou.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Bernardo (vpravo) z Lipska a Julian Schieber z Herthy.

Článek

Lipsko v minulém kole přišlo o neporazitelnost, ale tentokrát další ztrátu nedovolilo. Skóre otevřel pět minut před pauzou po rychlé kombinaci Werner, v 62. minutě pak po rohu zvýšil Orban. To už byl na hřišti i Darida, ale ani on ofenzivu Herthy nerozhýbal. Berlínský celek tak ani jednou nevystřelil na branku.

Hamburk po dvou výhrách prohrál 1:3 na hřišti Mohuče. Třemi góly se o to postaral Danny Latza. Šlo už o sedmý hattrick v této sezoně a z toho čtvrtý proti Hamburku. Latza se přitom trefil poprvé po 22 měsících.

Brémy v brance s Jaroslavem Drobným remizovaly 1:1 s Kolínem nad Rýnem a bodovaly počtvrté za sebou. Theodor Gebre Selassie se v dresu Brém dostal na hřiště až v poslední minutě.

Frankfurt nevyužil možnost posunout se na třetí místo tabulky, když prohrál 0:1 ve Wolfsburgu. Jediný gól dal Bruma. Hosté měli možnost srovnat z penalty, ale Meier ji neproměnil. Wolfsburg tak udržel teprve třetí výhru v sezóně, díky které odskočil na tři body pásmu sestupu.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:
Augsburg - Mönchengladbach 1:0 (75. Hinteregger)
Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (40. Gnabry - 28. Rudnevs)
Lipsko - Hertha Berlín 2:0 (40. Werner, 62. Orban)
Mohuč - Hamburk 3:1 (35., 56., a 67. Latza - 21. Wood)
Schalke - Freiburg 1:1 (74. Konopljanka - 64. Niederlechner)
Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:0 (33. Bruma).

Reklama

Související témata: