Hlavní obsah

Kadeřábek v bundeslize září. Poslouchat chválu je příjemné, těší ho

Hoffenheim

Fotbalisté Hoffenheimu zůstávají v bundeslize jako jediný neporažený celek, zásluhu na tom má i čtyřiadvacetiletý obránce Pavel Kadeřábek. V pátečním domácím zápase proti Borussii Dortmund (2:2) předvedl vynikající výkon a po jeho přesných centrech mohli domácí slavit i vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentant Pavel Kadeřábek.

Článek

Dvakrát jste nad Borussií vedli. Nepodlehli jste trochu euforii, zejména když hrála celý druhý poločas o deseti bez vyloučeného Reuse?

Euforii jsme nepodlehli. Měli jsme spoustu šancí, hlavně ve druhé půli. Tři tutovky jsme zahodili a ještě trefili tyč. Po ní Dortmund srovnal z brejku, ale my jsme dál útočili, byli jsme lepší, gól jsme bohužel už nedali. Určitě to bylo na vítězství, proto jsme z bodu trochu zklamaní. Před zápasem bychom ho brali, ale vzhledem k vývoji...

Co vlastně udělal Reus, že během první půle uviděl dvě žluté karty, a tudíž červenou?

První žlutou dostal za ostřejší skluz, pak podsekl Amiriho. Myslím si, že obě žluté byly v pořádku.

Mluvil jste o šancích. Na dvou jste se podílel, ale Wagner trefil jen tyč a Kramarič v poslední minutě místo prázdné brány gólmana Weidenfellera. To zamrzí.

Zamrzí, ale i to se prostě stane. Mohli jsme mít tři body a já třeba další dvě asistence (úsměv).

Hoffenheim je neporažený, ale také králem remíz, z nichž některé lze asi brát jako ztráty, nebo byly všechny ziskem?

Pochopitelně nebyly. O té s Dortmundem už jsem mluvil. Ztrátových bylo víc, ale také jsme hráli zápasy, ve kterých to s námi nevypadalo dobře, ale nakonec jsme vybojovali bod. Ty byly ziskové. Určitě je pozitivní, že jsme jako jediní v bundeslize na podzim neprohráli.

Na jaře jste bojovali o záchranu. Co se v Hoffenheimu tak výrazně změnilo, že bojujete minimálně o pohárovou Evropu?

Především přišel nový trenér, devětadvacetiletý Julian Nagelsmann. Má na té změně obrovskou zásluhu. Čtyři letní posily také perfektně zapadly.

Už se v klubu mluví o evropských pohárech?

Když Nagelsmann převzal mužstvo, řekl, že chce skončit na příčkách, které zaručují evropské poháry. To plníme. A nejenom to, jsme dokonce ve hře o Ligu mistrů. Něco takového nás na začátku podzimu ani nenapadlo. V mužstvu je pohoda. Ve středu hrajeme poslední podzimní duel doma s Brémami. Když vyhrajeme, budeme mít třicet bodů a skvělou výchozí pozici pro jaro.

Blíží se konec roku. Jaký byl z vašeho pohledu?

Po fotbalové stránce měl dvě podoby. Na jaře jsme hráli o záchranu, nic příjemného. Podzim byl výborný nejen z pohledu týmu, ale i mého, protože jsem chyběl v základu v jediném utkání. Fotbalově hodnotím rok pozitivně, i když v reprezentaci jsme měli vybojovat víc bodů. Příjemné je poslouchat i chválu, že hraju dobře. Projevilo se, že už jsem se v Německu zabydlel a jsem šťastný v osobním životě. S Terezkou se nám v září narodila Emička, která změnila náš život.

Reklama

Související témata: