Hlavní obsah

Ambiciózní nováček dostal od mistrovského Bayernu lekci. I tak jsme hrdí, hlásí kouč Lipska

Mnichov/Praha

Pro ambiciózního nováčka bundesligy to byla lekce. A náramná, protože ve středečním šlágru o první příčku v tabulce prohrál na půdě mistrovského Bayernu 0:3, takže během nastávající vánoční přestávky zůstane na druhém místě s tříbodovým mankem na mnichovský celek. „Nebylo to jen o třech bodech, ale i odstupu, který teď máme. Proto je pro nás vítězství, za kterým jsme šli cílevědomě od první minuty, tolik důležité,“ připomínal španělský legionář ve službách Bayernu Thiago.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bayern přejel Lipsko a osamostatnil se v čeleVideo: sntv

 
Článek

Podzimní vrchol bundesligy měl až překvapivě jednostranný průběh. Právě Thiago otevřel už po sedmnácti minutách skóre, po dalších osmi minutách přihrál Xabimu Alonsovi na druhou branku a díky španělské dvojici tak byl zápas rozhodnutý.

V deseti nemělo Lipsko nárok

Zvláště, když po půlhodině spatřil Švéd Forsberg po faulu na Lahma červenou kartu a Lipsko zůstalo v Allianz areně jen v deseti.

„Udělal chybu, sám to ví. Však se také hned o přestávce celému mužstvu omluvil. V druhé polovině sezóny bude zřejmě chybět několik zápasů, což pro nás není dobré. Všichni se ale dopouštíme chyb, takže jeho vyloučení není třeba démonizovat," bral švédského legionáře v ochranu trenér Lipska Ralph Hasenhüttl.

Sám dobře věděl, že proti rozjetému Bayernu už nemá jeho mužstvo nárok, což ostatně trefa Lewandowského těsně před přestávkou potvrdila.

„Hráli jsme proti nejlepšímu týmu bundesligy, přičemž jsme nepodali špičkový výkon. Bylo to i proto, že ne všichni hráči byli v závěru sezóny právě fit. Dostali jsme lekci, ale i tak jsme velmi hrdí na to, jak jsme si na podzim vedli," netajil hostující trenér spokojenost, co s nováčkem na bundesligové scéně dokázal.

Nejlepší půlhodina, zářil Ancelotti

Navýsost spokojen byl pochopitelně i kouč Bayernu Carlo Ancelotti. „Úvodní půlhodina byla tím nejlepším, co jsme v této sezóně předvedli. Skutečně perfektní výkon," rozplýval se italský trenér do kamer Sky Sports.

„Potřebovali jsme potvrdit zlepšení a dokázali jsme to. Tahle výhra nám dodá nové sebevědomí," hlásil Ancelotti.

„Vyhrát v takovém souboji znamená hodně, protože jsme získali od druhé místa trochu odstup. Je to důležité před lednovým pokračováním bundesligy, kterou chceme samozřejmě zase vyhrát. Máme perfektní tým připravený na všechno, a proto nepochybujeme, že to svedeme," zářil nejlepší muž zápasu Thiago.

Robben prodlouží v lednu

I klubová generalita Bayernu byla potěšena dárkem, který před Vánoci od mužstva dostala. Druhý už se pomalu chystá, protože jednání s Nizozemcem Arjenem Robbenem o prodloužení smlouvy jsou na dobré cestě.

„Jsme velice optimističtí, protože obě strany si přejí smlouvu prodloužit. V lednu k tomu nejspíš dojde," potvrdil šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Dvaatřicetiletý Robben přišel do Mnichova v roce 2009 z Realu Madridu a smlouva mu vyprší na konci tohoto bundesligového ročníku.

Reklama

Související témata: