Hlavní obsah

Proč bych odcházel do Realu nebo Barcelony? Krok vzhůru by to nebyl, odmítá polská mašina

Mnichov/Praha

Na úvod jarního pokračování se blýskl dvěma góly, takže žádný div, že španělské velkokluby znovu zavětřily. Jak madridský Real, tak i Barcelona projevují o Roberta Lewandowského zájem už delší čas. A nic na něm nezměnilo ani to, že v prosinci prodloužil polský snajpr v Bayernu Mnichov smlouvu o dalšího čtyři a půl roku. „Neexistuje jediný důvod, proč bych měl z Mnichova odcházet,“ reagoval ovšem Lewandowski na nově projevený zájem Španělů.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Střelec Bayernu Robert Lewandowski si vychutnává ovace diváků.

Článek

Dvěma trefami do sítě Freiburgu v pátečním prologu k ligovému jaru se osmadvacetiletý polský útočník prostřílel na druhou příčku v historických statistikách nejlepších zahraničních kanonýrů bundesligy. Polská mašina na góly už má na kontě 135 branek, takže zájem Realu i Barcelonu zákonitě zase ožil. Ostatně, opakuje se v každém přestupním období.

„Neexistuje žádný důvod, abych transfer do některého ze dvou nejslavnějších klubů La Ligy vůbec zvažoval. Přestup by pro mě rozhodně neznamenal krok vzhůru. Bayern je jedním z nejlepších klubů světa a je na stejné úrovni jako Real, nebo Barcelona. Můžeme vyhrát jakoukoli trofej," nechal se slyšet Lewandowski a přidal. „Kromě toho se cítím v Mnichově dobře a žije se mi tady pohodlně."

V rozhovoru pro německý Sport Bild přišel samozřejmě na přetřes i postesk jeho spoluhráče Arjena Robbena, jemuž se nezamlouvá až příliš široký hráčský kádr, který má trenér Carlo Ancelotti momentálně k dispozici.

„Myslím si pravý opak. Podle mého je jen dobře, že nemáme jen čtrnáct hráčů a že současný kádr je mnohem širší. Počet hráčů je optimální, protože každý z nás je natolik motivován, aby bojoval o své místo v základní jedenáctce. A navíc - může to pro náš představovat velkou výhodu v ligovém boji o titul, stejně jako v jarní části Champions League," připomínal Lewandowski blížící se únorovou konfrontaci s londýnským Arsenalem v osmifinále Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: