Hlavní obsah

První prohra nás mrzí, ale nezlomí, tvrdí opora Hoffenheimu Kadeřábek

Praha/Lipsko

TSG Hoffenheim v sobotu poprvé v tomto ročníku bundesligy prohrál. V sobotu na trávníku RB Lipska prohrál 1:2, když půl hodiny hrál bez vyloučeného Wagnera a domácí Sabitzer v 77. minutě využil přesilovku. Celý zápas v dresu poražených odehrál na pravém kraji středové řady český reprezentant Pavel Kadeřábek, který nastoupil letos poprvé po zranění lýtka.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Sandro Wagner z Hoffenheimu mezi hráči Lipska, vlevo Naby Keita, vpravo Diego Demme.

Článek
Fotogalerie

Hosté vedli od 18. minuty gólem Amiriho, za dvacet minut však srovnal domácí Werner. „V první půli jsme byli lepším týmem, mohli jsme vedení i navýšit, ale sami jsme inkasovali," uvedl pro Sport.cz a Právo Pavel Kadeřábek. Klíčovým momentem utkání byla 60. minuta, kdy uviděl červenou kartu Wagner po faulu na Ilsankera. Poté už měli domácí jasnou převahu, kterou využili a získali tři body.

Cílem jsou nadále poháry

„Červená karta nás hodně oslabila. Na to ale nebudu porážku svádět, to se prostě stává. Lipsko bylo po změně stran lepší a možná by vyhrálo, i kdybychom byli kompletní, těžko říct. Prohra samozřejmě mrzí, přišli jsme o neporazitelnost. Na druhou stranu, třeba o víkendu začneme novou úspěšnou sérii."

Hoffenheim se i nadále drží na příčkách, zaručujících účast v evropských pohárech. „To je také náš cíl v této sezóně. Vyhlásil ho i kouč Nagelsmann," zdůraznil Kadeřábek.

Hoffenheim uhrál v této sezóně sedm vítězství a deset remíz. „První porážka nás určitě nezlomí. Máme mentálně hodně silný tým a všichni jsme věděli, že jednou přijít musí. Rozhodně nebyla se slabým soupeřem. Lipsko se drží tři body za lídrem soutěže Bayernem a v bundeslize prohrálo jen s ním a nečekaně v Ingolstadtu. Doma jsme s RB hráli 2:2. Pořád jsme na tom dobře, věřím, že si spravíme chuť v dalším zápase s Mohučí," přál si Kadeřábek.

Trenér Nagelsmann byl naštvaný

Trenér Hoffenheimu Julian Nagelsmann byl ke svým svěřencům kritický. „Hlavní příčinou porážky byla naše špatná spolupráce v defenzívě. Málo jsme se navzájem podporovali. Lipsku jsme tak umožnili dostávat se do šancí. Vyloučení Wagnera bylo podle mne hodně přísné, to by musel už dříve vidět červenou domácí Keita. V zápase bylo až příliš mnoho faulů. Ale na to se nevymlouváme, Lipsko bylo lepší a vyhrálo zaslouženě," řekl po utkání Nagelsmann.

Jeho protějšek Ralph Hasenhüttl byl naopak spokojený. „Pro nás to jsou velmi cenné a důležité body. Věřil jsem našemu systému a hře i ve chvíli, kdy jsme prohrávali. Vyhráli jsme zcela zaslouženě a udělali další důležitý krok. O Bayernu se nebudeme bavit, my ho nehoníme. Jdeme dál svojí cestou," konstatoval.

Reklama

Související témata: