Hlavní obsah

Derby plné vášní! Fandové se ostře opřeli do hvězdy, maskot do rozhodčího

Gelsenkirchen

Neskutečně arogantní hvězda! Dortmundský Pierre-Emerick Aubameyang to schytal. Když vstřelil gól do sítě Schalke, navlékl si na tvář masku a fanoušci týmu z Gelsenkirchenu zuřili. V zápase dvou nesmiřitelných rivalů, kde se porážka neodpouští a bojuje se na ostří nože, to brali jako pokus o zesměšnění. Hráč to ale odmítá. „Já a arogantní? Neblázněte, jsem pořád kluk," hájil se po derby.

Foto: Bernd Thissen, ČTK/AP

Dortmundský střelec Pierre-Emerick Aubameyang a jeho oslava gólu v masce poté, co skóroval proti Schalke.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bundesliga - 26. kolo

Gabonský fotbalista je známý tím, že občas při oslavách gólu vytasí nějakou netradiční ozdobu. Ve hře už byl Batman, pak Spiderman a teď si nasadil masku znovu. Narvaná Veltins arena masku dalšího super hrdiny neocenila, spíš naopak, fandové Schalke zuřili a sedmadvacetiletému střelci nemohli přijít na jméno. Tentokrát se jednalo o součást reklamní kampaně Nike s názvem "Masked Finisher" (Maskovaný zakončovatel).

Zápas skončil 1:1, fanoušci ale nemohli počin hvězdy BVB rozdýchat ani po závěrečném hvizdu a útočníkovi dál na internetu nadávali. Ten vše nenechal jen tak a poslal jim vzkaz. „Proč bych měl být arogantní? Je to jen styl, jakým žiju. Je to můj svět a já jsem kluk, který má rád fotbal a užívá si ho. Je dobré se bavit a smát. Určitě v tom budu pokračovat," uvedl útočník.

Střelce gólu se zastal i trenér Thomas Tuchel. „Je pokrytecké, když někdo tenhle počin označí za arogantní," prohlásil po utkání. Aubameyang dal svůj jednatřicátý gól v sezóně. Dortmund se ovšem chováním útočníka bude zabývat, jelikož je klub spojený s jinou sportovní značkou, než jakou při oslavách vytasil hráč. To se pochopitelně reklamním partnerům BVB nelíbí. "Budeme s ním o tom zase mluvit. Potom už to pro něj bude trochu složitější," přispěl do debat po zápase obchodní šéf Borussie Hans-Joachim Watzke.

Ale velké diskuse probíhaly už v samém závěru duelu a těsně po něm. Sudí Felix Zwayer nenařídil v nastavení pokutový kop proti Dortmundu, byť Marc Bartra zahrál zjevně rukou. Publikum běsnilo, opakované záběry ale daly za pravdu sudímu. Míč v nepřehledné situaci sice ruku zřetelně zasáhl, ale bylo to poté, co si jej do vlastní končetiny nastřelil sám bránící hráč. V tomto případě se podle pravidel pokutový kop nenařizuje. Hráči i fanoušci Schalke to ovšem těžce nesli.

A dali také průchod emocím. Maskot Erwin po boji dokonce sebral na hrací ploše ležící červenou kartu a mával jí před nosem sudího. Dost možná z toho bude trest.

Reklama

Související témata: