Hlavní obsah

Brankář Neuer na operaci nemusí, i tak má po sezóně

Mnichov

Brankář Bayernu Manuel Neuer nemusí se zlomeninou v levé noze na operaci, ale mnichovský klub dnes potvrdil, že sezóna pro jednatřicetiletého kapitána německé fotbalové reprezentace skončila. Zranění utrpěl v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Realu Madrid. Léčit ho bude konzervativně.

Foto: Andreas Gebert, ČTK/AP

Brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer loví míč ze své brány.

Článek

Neuer se zranil v prodloužení bezprostředně před gólem Cristiana Ronalda na 3:2. Portugalský kanonýr nakonec vstřelil Neuerovi hattrick a Real po vítězství 4:2 pokračuje v cestě za obhajobou trofeje.

I když zkušený gólman zápas dochytal, vyšetření odhalilo frakturu. Se stejnou nohou už Neuer na konci března podstoupil drobnou operaci po zranění z tréninku. "Teď je to vážné. Chybět bude osm týdnů," řekl předseda Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Neuer tak bude bavorskému celku, který vede bundesligu o osm bodů před Lipskem, chybět ve zbývajících pěti ligových zápasech i příští týden v semifinále Německého poháru proti Borussii Dortmund.

S reprezentací přijde v červnu o Pohár FIFA a také o kvalifikaci MS proti San Marinu, do zápasu s českým týmem 1. září bude fit.

Reklama

Související témata: