Hlavní obsah

Ancelotti zůstane v Bayernu další dvě sezóny, potvrdil šéf klubového představenstva

Mnichov/Praha

Na mnichovský Bayern sice padla neskonalá bída, ale italský kouč Carlo Ancelotti se o místo obávat nemusí. Klubovou generalitu ani nenapadlo diskutovat o jeho smlouvě datované až do léta roku 2019. „Carlo je velmi dobrý a zkušený trenér, takže na toto téma vůbec nepřišla řeč,“ potvrdil předseda klubového představenstva Karlů-Heinz Rummenigge.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Trenér Carlo Ancelotti zůstane v Mnichově i další dvě sezóny.

Článek

Ancelotti nejdřív po konfrontaci s Realem vypadl s Bayernem ve čtvrtfinále Ligy mistrů , uprostřed týdne skončil po prohře s Borussií Dortmund v semifinále Německého poháru, takže ze zamýšleného sbírání trofejí nebude nic.

Italský kouč se v první sezóně na lavičce Bayernu bude muset spokojit s mistrovským titulem, protože o primát v bundeslize jen těžko může přijít. Vždyť čtyři kola před koncem má na druhé Lipsko k dobru luxusní osmibodový náskok.

Ke stříbrnému talíři pak může maximálně přidat ještě trofej pro vítěze německého Superpoháru. Vzhledem k ambicím, s nimiž bavorský klub vstupoval do sezóny, dost bída. Pět posledních soutěžních zápasů bez výhry, což je nejhorší bilance Bayernu za posledních sedmnáct let, proto vyvolalo debaty, zda je sedmapadesátiletý Ancelotti opravdu tím pravým trenérem pro Bayern.

„O jeho budoucnosti v Bayernu jsme nediskutovali a ani diskutovat nebudeme. Natož abychom probírali délku jeho kontraktu. Carlo je koučem Bayernu a bude jím nadále," potvrdil předseda klubového představenstva Karl-Heinz Rummenigge, že všechny spekulace na téma Acelotti jsou bezpředmětné a italský kouč zůstane i v dalších dvou sezónách.

Reklama