Hlavní obsah

Divoká rozlučka v Mnichově: Deset zraněných policistů, na hřiště létaly tyče i sedačky

Mnichov/Praha

Sedačky, tyče, prostě co měl kdo po ruce. Fanoušci Mnichova 1860 neunesli neúspěch svého týmu v baráži o druhou bundesligu s Řeznem a řádili jako smyslu zbavení. Lehkým zraněním to odneslo deset zasahujících policistů, kteří divoké fanoušky krotili. Zápas byl přerušen na patnáct minut, nakonec se dohrál a poslal Mnichov 1860 do třetí ligy.

Fanoušci Mnichova 1860 řádili

 
Článek

Narvaná Allianz Arena, kde bylo více než 62 tisíc fanoušků, hnala Mnichov 1860 za záchranou. Jenže když za stavu 0:2 chvíli před koncem naděje na udržení mizela, jelikož první zápas skončil 1:1, kotel za brankou vybuchl.

Fanoušci začali řádit a házeli na hrací plochu sedačky, tyče i další věci. Utkání bylo přerušeno na patnáct minut, na trávník napochodovaly desítky policistů, které musely zasahovat. Deset strážců pořádku bylo zraněno. Nakonec se fanoušky povedlo zkrotit, ale hráče 1860 vypískali a při každém doteku s míčem v závěru utkání čelili posměšným pokřikům.

Bavorský klub, který je rivalem mistrovského Bayernu a třeba v roce 1966 získal mistrovský titul, propadl do třetí bundesligy po 24 letech. Nejvyšší soutěž už nehrál třináct let, v klubu v minulosti působil i český fotbalista Roman Týce.

Reklama