Hlavní obsah

Panenkovská trefa byla na rozloučenou. Kanonýr Aubameyang opouští Dortmund

Trefil se parádně v pohárovém finále. A vzápětí míří pryč. Pierre-Emerick Aubameyang opouští Dortmund. Jeho podle všeho poslední zápas ve žlutočerném dresu byl ten, v němž Borussia vyhrála o víkendu 2:1 nad Eintrachtem Frankfurt. Budesligový král střelců bude propříště opět hrát ve své rodné Francii. Podle zahraničních médií přestoupí za zhruba 70 miliónů eur (1,8 miliardy korun) do Paris Saint-Germain. Jedním z adeptů na obsazení volného místa v dortmundském útoku byl a možná stále je i český mladík Patrik Schick.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Německý pohár, finále 2017Video: sntv

 
Článek

Dortmund zažívá údobí zásadních změn, které se jeho fandům asi příliš nelíbí. Tento týden předčasně po sporech s vedením klubu skončil kouč Thomas Tuchel. Jeho nástupce, který ještě není znám, přišel vedle Aubameyanga i o Marka Reuse. Toho na dlouhé měsíce vyřadilo zranění a navíc se stejně jako Tuchel údajně také dostal do sporu s výkonným ředitelem Hansem Joachimem Watzkem. Mělo se tak stát v době kolem nevydařeného čtvrtfinále LM s Monakem, před nímž byli Dortmundští postiženi bombovým útokem.

Aubameyang přišel do Dortmundu v roce 2013 ze St. Etienne. Ve 125 zápasech nastřílel rodák z francouzského Lavalu 85 branek a v uplynulé sezóně byl reprezentační útočník Gabonu s 31 góly nejlepším střelcem celé německé ligy. Veledůležitou penaltovou trefu přidal sedmadvacetieltý střelec v sobotním finále Německého poháru.

S Borussií měl smlouvu do roku 2020. Už po minulé sezóně se spekulovalo, že odejde. Mezi zájemce se měl řadit především Real Madrid. Teď zřejmě skončí Aubameyang v Paris SG.

Přijde místo něj jednadvacetiletý Schick ze Sampdorie? Kdo ví. Mimořádný zájem o český talent projevil Juventus, ale také Neapol, AS Řím, AC Milán i další věhlasné kluby.

Nezodpovězená zůstává také otázka trenéra v Dortmundu. Na prvním místě bývá mezi adepty jmenován Lucien Favre z Nice, ale německá média zmiňují nové kandidáty, jimiž jsou Paulo Sousa (Florencie), Niko Kovač (Frankfurt) a Peter Bosz (Ajax Amsterdam).

Reklama

Související témata: