Hlavní obsah

Čínská fotbalová dvacítka se hrne do Evropy. Od podzimu bude hrát v Německu, jakou ligu?

Číňanům už nestačí, že za obrovské peníze kupují nejlepší světové playery a trenéry, aby hráli a účinkovali v jejich Superlize. Chtějí víc, takže plánují invazi na starý kontinent. Pochopitelně se svým fotbalovým mládím, které se má v Evropě učit a růst. Prvním krokem bude působení výběru čínských hráčů do dvaceti let v německé regionální lize, tedy ve fotbalové hierarchii našich sousedů čtvrté nejvyšší soutěži.

Foto: Sport.cz

Čínská fotbalová dvacítka bude mít určitě své fanoušky i v regionální bundeslize.

Článek

Od podzimu bude mít jihozápadní skupina regionální ligy nikoli osmnáct, ale devatenáct účastníků. Vedle rezervy VfB Stuttgart, béčka Hoffenheimu, Kaiserslauternu či třeba mužstev Koblenze, Offenbachu, Stuttgartu Kickers nebo Kasselu ji bude hrát i reprezentační tým Číny U 20.

Samozřejmě že německé celky nebudou za svým soupeřem cestovat do Číny, ale budou s ním hrát dvakrát na domácím hřišti. Čínský výběr totiž nemá v Německu svůj stadion, na kterém by mohl zápasy hrát.

Tedy zatím, protože kdo ví, co bude za rok či za dva, jestliže bude rozjíždějící se projekt, který se zrodil při loňském prosincovém jednání Německého fotbalového svazu s Čínskou fotbalovou asociací, úspěšný a životaschopný.

„Je to pozitivní nápad a projekt," cituje místopředsedu Německého fotbalového svazu Ronny Zimermanna webový portál Kickeru, který informaci o startu čínského výběru v regionální lize přinesl.

„Vidíme v zápasech s čínským týmem i dobré marketinkové příležitosti," přidal se obchodní ředitel klubu Kickers Offenbach Christopher Fiori.

Zápasy budou pro účastníky jihozápadní regionální ligy zajímavé i finančně. Číňané totiž garantovali, že každému protivníkovi vyplatí za odehrané utkání 15 000 eur, tedy přibližně 390 tisíc korun.

Reklama

Související témata: