Hlavní obsah

V Německu jsem spokojený a návrat do českého fotbalu vylučuji, tvrdí záložník Loučka

Jedenáct sezón strávil fotbalový záložník Luboš Loučka v dresu Jablonce a mnohokrát nastoupil i v derby se sousedním Libercem. Proti témuž soupeři si zahrál i v minulých dnech, ovšem v německé Žitavě v barvách Neugersdorfu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luboš Loučka ještě v dobách, kdy oblékal dres Jablonce.

Článek

„Bral jsem to ale jako běžný zápas, na dřívější souboje se Slovanem Liberec v lize už jen vzpomínám. V Německu jsem spokojený a návrat do českého fotbalu vylučuji," poznamenal Loučka ke svému současnému působení. „V Neugersdorfu mám za sebou už dva a půl roku, rychle to letí," usmál se pětatřicetiletý fotbalista na stadiónu v německém dějišti duelu s Libercem (0:0).

Navzdory zahraničnímu angažmá neztrácí kontakt s bývalým klubem. „Po tak dlouhé době, co jsem byl v Jablonci, se vztahy nezpřetrhají. Vazby tam jsou pořád, hlavně s vedením. Kluci v mužstvu se sice točí, takže je moc často nevidím. Teď jsem zaznamenal, že odešel i můj dlouholetý jablonecký spoluhráč Víťa Beneš do Vasasu Budapešť," konstatoval Loučka.

Na Vachouška se všichni těší

České parťáky má ale i v Neugersdorfu. „Jsou tady Milan Matula, brankář Pokorný i záložník Dittrich. Hrajícím asistentem trenéra je Jirka Liška. A od 1. července k nám přichází Štěpán Vachoušek z Teplic. Ví, do čeho jde. Mluvil s námi, a jsme rádi, že nás posílí. Chce si zahrát dobrý fotbal a v klubu jsou nadšení, že za něj nastoupí hráč, který prošel Teplicemi, Slavií, Spartou, ale i Olympiquem Marseille a Austrií Vídeň. Toho si v Neugersdorfu všichni považují," těší se Loučka na nového spoluhráče.

Neugersdorf trénuje ve čtvrté německé lize Brazilec Da Silva. „Působí v Německu čtrnáct let, možná ještě déle," představil Loučka týmového kouče.

Klub z městečka kousek za hranicemi nedaleko českého Rumburku potkává zajímavé soupeře. „V soutěži je několik týmů z Berlína, jezdíme i do Chotěbuzi, Lipska a dalších velkých měst," přiblížil Loučka s výhledem už do příštích týdnů.

Reklama

Související témata: