Hlavní obsah

Pavlenka prošel zdravotními testy a hned se Brémám upsal na tři roky

Trochu drama, ale nakonec všechno přece jen klaplo. Gólman Jiří Pavlenka už patří Werderu Brémy, neboť v bundesligovém klubu úspěšně prošel zdravotními testy a dnes podepsal smlouvu na tři roky s roční opcí. „Jsme šťastní, že se transfer podařilo dotáhnout a Jirka může hned od začátku nastoupit do přípravy s Brémami,“ pochvaloval si po parafování smlouvy Pavlenkův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Foto: Sport Invest

Jiří Pavlenka a jeho agent Viktor Kolář si mohou vesele vykračovat. V Brémách podepsali smlouvu na tři roky.

Článek

Pavlenkův transfer měl do bundesligy měl skutečně dramatický nádech a v jednu chvíli se zdálo, že si o přestupu bude muset nechat jen zdát.

Zvláště, když Brémy za něho nabídly nejprve jen dva milióny eur, což pochopitelně nebylo slávistické generalitě ani trochu po chuti. Nemluvě o tom, že ještě víc než o finance šlo v Edenu o snahu udržet mistrovský kádr pohromadě pro nastávající sezónu a hlavně pro kvalifikaci o Ligu mistrů.

„I já byl rozpolcený. Na jednu stranu jsem Jirku chápal, protože v přestupu do bundesligy viděl svou životní šanci, na druhou jsem ho chtěl udržet v mužstvu, protože je pro nás nesmírně důležitý a svými výkony nám výrazně dopomohl k zisku titulu," přiznával trenér Jaroslav Šilhavý, kterého nakonec jako kompenzace za Pavlenku uklidnil příchod zkušeného Jana Laštůvky.

„Mohli jsme Pavlenku držet za každou cenu, ale nechtěli jsme z něho udělat slávistického Konatého." přiznával slávistický šéf Jaroslav Tvrdík, že raději vyslyšel Pavlenkovu touhu a podstoupil tvrdé vyjednávání s Brémami.

„Přímo brutální," glosoval rokování, které nakonec skončilo slávistickým souhlasem. Za tři milióny eur odstupného a další bonusy, takže celková transferová suma by měla přesáhnout sto miliónu korun.

„V Brémách se na Pavlenku hodně těší, což dokazuje i to, že pro dokončení obchodu udělali opravdu maximum," potvrdil i hráčův agent Viktor Kolář.

„Ve Werderu má vytvořené fantastické prostředí a zázemí k tomu, aby se stal jedničkou od startu nové sezony. Určitě mu hodně pomůže i přítomnost Jardy Drobného. Jirka se téhle výzvy nebojí, naopak je odhodlaný a připravený pracovat, aby se posunul v kariéře dál."

V Brémách se Pavlenka potká s českými hráči obráncem Theodorem Gebre Selassiem a zkušeným brankářským kolegou Jaroslavem Drobným. "Oba dva mi Werder doporučili, mluvili o klubu, fanoušcích i městu jen pozitivně. Samozřejmě že jsem rád, že jsme tady tři, protože ze začátku mi hodně pomohou,"  hlásil po přestupu Pavlenka.

"Vím, že nebude snadné se prosadit, protože v kádru Werderu je několik velmi dobrých gólmanů. Třeba Jarda je velmi zkušený brankář, což je pro mě skvělé, protože se od něj můžu hodně přiučit," přidával s tím, že si samozřejmě věří.

Reklama

Související témata: