Hlavní obsah

Slavné jméno se vrací do bundesligy. Za Herthu bude chytat syn německé fotbalové legendy

Berlín/Praha

Slavné jméno Klinsmann se vrací na scénu bundesligy. Berlínská Hertha totiž podepsala smlouvu s dvacetiletým synem německé fotbalové legendy Jonathanem, který se tak od nové sezóny stane spoluhráčem českého legionáře Vladimíra Daridy. „Je to nesmírně emocionální zážitek pro mě i celou naši rodinu. Vždyť otec je členem klubu od roku 2004 a můj děda byl také jeho velkým příznivcem,“ svěřoval se Klinsmann junior, když s Herthou podepsal profesionální smlouvu.

Foto: Sport.cz

Jonathan Klinsmann udělal na trenéry Herthy dojem, takže si řekl o smlouvu.

Článek

Přiletěl z Ameriky na testy a v Německu už zůstane. „Přesvědčil nás svými schopnostmi, ambicemi i svým charisma. A hlavně - vyzařuje z něho klid a sebevědomí," potvrdil kouč gólmanů Zsolt Petry, že na trenéry udělal mladý Klinsmann během soustředění v Bad Saarow velký dojem.

Na vedení klubu také, proto neváhalo a nabídlo synovi bývalého kanonýra a poté i trenéra německé reprezentace Jürgena Klinsmanna smlouvu. Dvacetiletý Jonathan, který má německé i americké občanství, však nebude střílet góly jako jeho slavný táta. Postaví se totiž do brány a bude parťákem dvou gólmanů Herthy Krafta a Jarsteina.

„Bude s nimi trénovat a dál rozvíjet své schopnosti a brankářský kumšt," je přesvědčen generální ředitel Herthy Michael Preetz, že 194 centimetrů vysoký Jonathan má před sebou velkou fotbalovou budoucnost.

V USA, kde jeho rodina žije a kde do listopadu vedl jeho otec americkou reprezentaci, chytal mladý Klinsmann za Kalifornské zlaté medvědy a nastupoval za americké mládežnické výběry. Za osmnáctku odchytal devět zápasů, za dvacítku jednadvacet, na březnovém turnaji CONCACAF hráčů do 20 let v Kostarice, který mladí Američané vyhráli, byl vyhlášen nejlepším brankářem.

„Teď jsem ale v Německu a obrovsky se těším na novou výzvu, která mě čeká. Na Berlín a klub samozřejmě také. Vždyť budu vůbec první z naší rodiny, kdo jeho dres oblékne," svěřoval se Klinsmann junior.

Reklama