Hlavní obsah

Darida prodloužil smlouvu s Herthou. V klubu ale nemá, kdo chytat

Berlín
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Vladimír Darida prodloužil smlouvu s Herthou Berlín. Šestadvacetiletý záložník se německému klubu upsal do roku 2021. Klub o tom informoval na svém webu. V klubu ale mají kuriózní trable. Během přípravy se jim zranilo či onemocnělo hned pět brankářů. Do dnešního přípravného utkání s týmem z nižší soutěže tak může zasáhnout teprve sedmnáctiletý dorostenec Luis Klatte.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Darida.

Článek

Darida tak předčasně prodloužil smlouvu o dva roky, protože dosavadní kontrakt mu měl skončit až v roce 2019. "Nebylo to komplikované jednání. Obě strany věděly, co chtějí," citoval Kicker Daridu. "Vladi je pro nás velmi důležitým hráčem a je skvělé, že bude hrát klíčovou roli v naší záloze i v nadcházejících letech," přidal generální manažer Herthy Michael Preetz.

Darida odstartoval kariéru ve Viktorii Plzeň, se kterou získal dva mistrovské tituly. V roce 2013 přestoupil do Freiburgu, odkud po dvou letech po sestupu do druhé bundesligy zamířil do Herthy. Za berlínský celek dosud odehrál v německé lize 56 zápasů a dal sedm branek. Celkem má na kontě v bundeslize 110 utkání a 16 gólů.

Nevídaný problém

Tým z hlavního města Německa momentálně řeší velké problémy s brankáři. Gólmanská jednička Nor Rune Jarstein je nemocný, Thomas Kraft má zlomený nos, posila Jonathan Klinsmann si poranil koleno stejně jako junioři Dennis Smarsch a Leon Brüggemeier. Trenér Pál Dárdai tak už musí sahat i do dorostu, jelikož ze zdravých gólmanů má k dispozici jen osmnáctiletého Leona Schaffrana. O rok mladší Klatte se stane už sedmým gólmanem, který se zapojí do přípravy Herthy.

Do tréninků je připraven se zapojit i pětašedesátiletý vedoucí týmu a bývalý italský gólman Nello di Martino. "Kdyby se ještě něco přihodilo, bude muset pomoct Nello," připustil Dárdai v magazínu Kicker. Očekává však, že do začátku sezony se situace stabilizuje a bude mít k dispozici Jarsteina, Klinsmanna i Krafta, který bude zpočátku chytat v masce.

Zdravotní potíže s lýtkovým svalem má také Darida, brzy by však měl být opět k dispozici.

Reklama

Související témata: