Hlavní obsah

Jiné nabídky nechal stranou. Kadeřábek se upsal Hoffenheimu na další čtyři roky

Praha
Aktualizováno

Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím musí být vděčný za každého hráče, který působí v prestižní soutěži a má ve svém týmu pevné místo. Obránce Pavel Kadeřábek k čestným výjimkám patří, prodloužil smlouvu v Hoffenheimu do června 2021. Původní kontrakt mu měl skončit v létě 2019. Přestože měl i jiné nabídky, podepsal v bundesligovém klubu novou smlouvu na čtyři roky.

Foto: Sport Invest

Pavel Kadeřábek (vpravo) na soustředění Hoffenheimu se svým agentem Viktorem Kolářem.

Článek

Už je v Německu jako doma. A hraje. „Jsem spokojený a především šťastný, že Hoffenheim novou smlouvou potvrdil také svoji spokojenost se mnou. Od svého agenta Viktora Koláře jsem věděl, že jsou na stole také jiné varianty, ale pro nás byl od začátku Hoffenheim jednoznačnou prioritou a vlastně i jedinou možností," ujišťuje v tiskové zprávě Pavel Kadeřábek.

"V klubu vše funguje na jedničku, na podzim si zahrajeme evropské poháry, trenér mi věří a já jsem přesvědčen, že vysokou laťku z minulé sezóny můžeme ještě překonat. Potenciál je v týmu obrovský," pochvaluje si po podpisu smlouvy fotbalista s 50 bundesligovými starty.

Kadeřábek si v německé nejvyšší soutěži vydobyl dobré jméno. „Pavel je vnímán i hodnocen jako jeden z nejlepších krajních obránců v rámci celé bundesligy. Je vysoce spolehlivý a nadále velmi perspektivní fotbalista. Poptávka o jeho služby byla z Německa i dalších evropských soutěží, ale společně jsme se zaměřili na možnost prodloužení smlouvy v Hoffenheimu," potvrzuje hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.

Podle jeho slov sportovní vedení klubu v čele se sportovním ředitelem a trenérem funguje fantasticky a jedná se o jednu z top organizací v rámci celé bundesligy. "Pavel je její pevnou součástí. Bylo pro mě velmi pozitivní slyšet, jak si tohoto hráče považují, jaké postavení si svými výkony i vystupováním mimo hřiště dokázal získat," poukazuje Kolář.

Před dvěma lety zvolili správné řešení

Jednání byla poměrně rychlá. "Potvrdilo se nám také, že dva roky zpátky jsme u přestupu Pavla Kadeřábka postupovali správně. Je pravdou, že jsme byli v jednáních se Spartou velmi nekompromisní a celý transfer se nerodil lehce, z pohledu hráče to však bylo nejlepší řešení. Do Německa přišel v ideálním věku, ve skvělé formě a zároveň v době, kdy klub teprve startoval současný sportovní boom. Jsme spokojení," libuje si Kolář.

Kadeřábek je teď v plné přípravě s týmem a těší se na evropskou konfrontaci. „Uvidíme, jaké štěstí budeme mít při losu, ale strach nemusíme mít z nikoho. Je pro nás důležité, že minimálně základní skupinu Evropské ligy máme jistou a v každém případě si užijeme pohárový podzim. V kombinaci s bundesligou se bude jednat o náročný program, ale kádr máme dostatečně široký i kvalitní. Celý klub se těší," líčí atmosféru v Hoffenheimu muž s 28 starty za českou reprezentaci.

V Německu ho čeká třetí sezóna. „A služebně se řadím mezi nejstarší. Kádr se pořádně obměnil, ale očividně to slouží ku prospěchu věci. Jsem připraven, že na mě bude ležet větší díl odpovědnosti. Nezříkám se jí, naopak. Klub mi přirostl k srdci a udělám všechno, abychom byli na všech frontách úspěšní."

Pětadvacetiletý fotbalista prožívá na hřišti i v osobním životě velmi příjemné období. „Vím, že se to v Česku moc nenosí říkat nahlas, ale já jsem jednoduše šťastný. Jsem vděčný ženě Terezce a dcerce Emě, které mi vytvářejí neskutečné zázemí a domácí pohodu. A samozřejmě také rodičům, kteří mě ve všem maximálně podporovali od prvních krůčků až po dnešek. Díky rodině jsem v psychické pohodě, což se samozřejmě přenáší také na hřiště. Pokud všechno půjde dobře, čeká mě spousta zápasů v dresu Hoffenheimu i české reprezentace. A strašně se těším," je vděčný Kadeřábek.

Reklama

Související témata: