Hlavní obsah

Hummels vidí jako zbraň Čechů Schicka, který ale není v týmu. Nory si spletl se San Marinem

Praha

Jedno se mu upřít nedá. Obránce německé fotbalové reprezentace Mats Hummels si poslední konfrontaci s českým týmem pamatoval. A dokonce si vybavil, jak loni v říjnu v Hamburku dopadla. V nastávajícím kvalifikačním programu má však bek Bayernu trochu zmatek. Po příjezdu do Prahy třeba uznale mluvil o Schickovi, který ovšem vůbec nefiguruje v kádru českého týmu. Po pátečním duelu v Praze předpokládá, že se Němci utkají se San Marinem,i když je v pondělí ve Stuttgartu čeká zápas s Norskem.

Foto: David W Cerny, Reuters

Německý fotbalista Mats Hummels před utkáním s Českou republikou.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Německa, trénink v Edenu před zápasem s ČR

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karel Jarolím na TK před Němci

Většina českých fotbalistů během reprezentačního startu žertovala, že Němci nebudou vůbec vědět, s kým hrají a kdo proti nim v pátek nastoupí.

Jenže Mats Hummels potvrdil, že nešlo o žertování, ale o drsnou realitu.

„Češi mají v kádru několik fotbalistů hrajících bundesligu. A napadá mě i jméno Schicka, který prožívá slibné údolí své kariéry a jenž je jejich silnou zbraní," rozpovídal se před páteční kvalifikační konfrontací o soupeři i Schickovi, kterého trenér Karel Jarolím na duel s Němci vůbec nepovolal.

O MS bude přemýšlet až v prosinci

To proto, že mladý útočník byl dlouho zraněn, v Serii A na podzim ještě neodehrál ani minutu a teprve ve středu přestoupil do AS Řím.

Stejný zmatek má Hummels i co se týče sledu kvalifikačních zápasů. Že hraje v pátek v Praze s českou reprezentací sice ví, ale v pondělí se chystá ve Stuttgartu vyběhnout proti San Marinu, i když Němci hrají ve skutečnosti s Norskem.

Ještě že jedno ví obránce Byernu, který v pátek načne druhou padesátku reprezentačních zápasů, jistě.

„Na mistrovství světa ještě kvalifikovaní nejsme, ale doufám, že obě nastávající utkání vyhrajeme a kvalifikujeme se. Proto na mistrovství světa v Rusku začnu myslet až v prosinci, kdy se dozvíme, s kým tam budeme hrát," má Hummels jasno alespoň v tom, že nad Českou republikou a pondělním soupeřem potřebuje Německo vyhrát, aby suverenitu ve skupině stvrdilo.

Reklama

Související témata: