Hlavní obsah

Bayern - Wolfsburg 2:2To se Bayernu nestává! Doma promarnil dvougólový náskok. Do čela nepůjde

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov pouze remizovali v předehrávce 6. kola bundesligy s Wolfsburgem 2:2, ve druhém poločase přitom ztratili dvougólové vedení. To se jim stává zřídka. Před víkendovým programem promarnili šanci vést tabulku. První o skóre zůstává Dortmund.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Hráči Wolfsburgu se radují z vyrovnávací branky na hřišti Bayernu.

Článek

Favorit zápasu dominoval a do náskoku šel v poslední čtvrthodině prvního poločasu zásluhou penalty Roberta Lewandowského, který skóroval posedmé v ročníku a upevnil si pozici nejlepšího střelce soutěže, a tečované střely Arjena Robbena.

Situaci domácím ale zkomplikoval brankář Sven Ulreich. Náhradník za zraněného Manuela Neuera trestuhodně chyboval při přímém kopu Maximiliana Arnolda z velké dálky. A hosté před 75 000 diváky vyválčili bod díky hlavičce náhradníka Daniela Didaviho, který byl za hrdinu  deset minut po příchodu na hřiště.

Bayern se přes velkou převahu a řadu dobrých gólových příležitostí víckrát neprosadil a příliš dobře se nenaladil na středeční šlágr Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain. Wolfsburg i ve druhém utkání pod vedením nového trenéra Martina Schmidta remizoval, po bodu z domácího utkání s předposledními Brémami ale tentokrát slaví cennější zisk.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:2 (33. Lewandowski z pen., 42. Robben - 56. Arnold, 83. Didavi)

Reklama

Související témata: