Hlavní obsah

Kadeřábek zářil v bitvě se Schalke. Hobluje lajnu a málem dal svůj první bundesligový gól

Karel FeltSport.czPrávo

Pětadvacetiletý bek Pavel Kadeřábek prožívá v dresu Hoffenheimu báječný vstup do bundesligy. Po Bayernu padlo na trávníku v Sissheimu, kde Hoffenheim hraje, i Schalke. A podle německých médií patřil český bek k nejlepším. I když bek... Jak řekl v rozhovoru pro Sport.cz a Právo, hobluje pravou lajnu jako středopolař.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Český zadák Hoffenheimu Pavel Kadeřábek (uprostřed) bojuje o míč se Sebastianem Rudym z Bayernu.

Článek

Výsledek 2:0 vypadá jednoznačně. Podle Kadeřábka ale byli hosté lepší... „Nebylo to jednoznačné utkání, jak by napovídalo dvougólové vítězství. Dokonce bych řekl, že Schalke bylo o něco lepší. My jsme ale proměnili šance, oni ne," konstatoval.

Na svoji první bundesligovou trefu čeká už třetí sezónu. „Tentokrát k ní bylo hodně blízko. Pálil jsem na bránu dvakrát. Jedna střela byla slabá, ale ta druhá proletěla těsně kolem branky. Škoda," litoval. Na trávníku svedl nejvíc soubojů s Konopljankou, většinou úspěšných. „Je to opravdu výborný fotbalista," přiznal, že dostal zabrat.

Kraj středové řady mu sedí

Kouč Nagelsmann sází na tříčlennou obranu. Pro Kadeřábka v ní není místo, ale nejlepší bundesligový trenér minulé sezóny mu našel pozici jinde. „Na tři beky hrajeme už delší čas, moje místo je teď na pravém kraji středové řady. Je to hodně náročné, jak se říká hobluji pravou lajnu. Myslím si ale, že mi ten post docela sedí," smál se fotbalista.

K dobré náladě má důvod. Hoffenheim porazil v krátkém sledu Bayern i Schalke. Z obou cenných skalpů si český reprezentant cení o něco víc toho prvního. „Za obě výhry jsou stejné tři body. Bayern jsme ale porazili dvakrát za sebou, a vyhrát nad tímto gigantem se vám nepovede tolikrát jako nad Schalke," nabídl svůj pohled.

Výš než Kadeřábek a spol. je v bundesligové tabulce jen lídr z Dortmundu. S tím se však ambiciózní tým z malého městečka utká až v závěru kalendářního roku. „Hrajeme u nich až v posledním podzimním kole těsně před Vánoci. Takže nás čeká velice těžký zápas. Takové jsou ale všechny v bundeslize. Důležité bude, abychom se udrželi tak vysoko a s co nejmenším bodovým odstupem," přál si Kadeřábek.

Navíc nepochybuje o tom, že největším aspirantem na německý tiul je momentálně třetí Bayern. Ten už v pátek remízoval s Wolfsburgem, když ztratil slibné vedení 2:0. „Pořád je hodně silný a zůstává největším favoritem na titul. Dominovat bude v mnoha zápasech, i když cestu za titulem bude mít možná těžší než třeba v minulé sezóně," mínil.

Ve čtvrtek porazit Razgrad

Hoffenheim letos hraje poprvé evropské poháry a účast v Evropě si užívá. Nechce se s ní rozloučit hned po základní skupině. „Samozřejmě! Bude to asi těžší než v minulé sezóně, ale máme velmi dobře našlápnuto. Ve čtvrtek nás čeká druhý zápas ve skupině C Evropské ligy, hrajeme v Razgradu a chtěli bychom vybojovat pro Hoffenheim historicky první vítězství v evropských pohárech. Domácí prohra 1:2 s Bragou je komplikací, ale naším cílem však zůstává postup ze skupiny. Věřím, že to zvládneme," pravil přesvědčivě.

V německých bulvárních médiích se nedávno spekulovalo o tom, že by kouč Hoffenheimu Julian Nagelsmann mohl po sezóně nahradit na lavičce Bayernu Carla Ancelottiho. O něčem takovém se v klubu prý nemluví. „Tak o tom nic nevím a ani jsem o tom nikde nic neslyšel," dodal Kadeřábek.

Reklama

Související témata: