Hlavní obsah

Vzpoura hvězd! Pět hráčů se postavilo Ancelottimu, přiznal šéf Bayernu Hoeness

Staré fotbalové pravidlo praví. Když se týmu nedaří, jedenáct hráčů nevyměníte, na lavičce obvykle končí trenér. Je jedno zda jde o malý klub, nebo naposledy třeba bavorský gigant - Bayern. Trenér Carlo Ancelotti v Mnichově skončil i kvůli neshodám s klíčovými hráči. Podle prezidenta bavorského velkoklubu Uliho Hoenesse se hned pět fotbalistů obrátilo proti italskému kouči.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Franck Ribéry prý patřil mezi pětici hráčů Bayernu, kteří šli proti trenérovi Carlu Ancelottimu, který v klubu ve čtvrtek skončil.

Článek

Ancelotti rezignoval ve čtvrtek, den po porážce 0:3 na hřišti Paris St. Germain ve skupině Ligy mistrů. Bayernu se příliš nevydařil ani vstup do bundesligy, kde po šesti kolech ztrácí ze třetího místa tři body na vedoucí Dortmund.

Osmapadesátiletý kouč, který v minulé sezóně dovedl Bayern k mistrovskému titulu, ztratil přízeň části kabiny. "Pět hráčů stálo proti Ancelottimu, byla to bezvýchodná situace," řekl Hoeness listu Westfalenpost.

Podle německých médií šlo o Arjena Robbena, Francka Ribéryho, Jéromeho Boatenga, Matse Hummelse a Thomase Müllera. První čtyři se nevešli do překvapivé základní sestavy Bayernu proti PSG.

Reklama

Související témata: