Hlavní obsah

Hamburk - Bayern 0:1Dortmund ztratil dvougólové vedení a může přijít o první místo

Aktualizováno

Fotbalisté Dortmundu v devátém kole německé ligy ztratili dvoubrankové vedení a ve Frankfurtu pouze remizovali 2:2. V čele tabulky jsou už pouze o skóre před mistrovským Bayernem Mnichov, který zvítězil 1:0 v Hamburku gólem Corentina Tolissa z 52. minuty. Třetí je Lipsko, které porazilo 1:0 nováčka Stuttgart.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Dortmundu vedli na hřišti Frankfurtu 2:0, nakonec ale o náskok přišli a brali jen bod za remízu 2:2. Marc Bartra právě vidí žlutou kartu.

Článek
Fotogalerie

Dortmund poslal ve Frankfurtu do vedení v 19. minutě Sahin, který do branky usměrnil nepřesnou Bartrovu střelu. Po změně stran se přízemním pokusem prosadil Philipp a zdálo se, že si favorit dojde pro tři body.

V 64. minutě ale dortmundský gólman Bürki fauloval ve vápně a Haller s přehledem proměnil pokutový kop. Chvíli nato vyrovnal střelou o tyč Wolf. V závěru mohl rozhodnout ve prospěch Borussie druhou trefou Sahin, jeho pokus ale z brankové čáry odkopl domácí obránce Hasebe. Dortmund může těšit alespoň fakt, že dosud venku neprohrál. Přesto si Mario Götze jubilejní 100. ligový zápas v žlutočerném dresu představoval jinak.

"Můj tým dnes odehrál skutečně špičkový zápas. Když prohráváte 0:2 proti BVB, v podstatě už nemáte šanci. Získaný bod ukazuje morálku, kterou máme, a také dává najevo, že jsme tým dobře sestavili," uvedl frankfurtský trenér Niko Kovač. "Hra byla velmi otevřená, oba týmy měly hodně šancí. Když vedete 2:0 a ještě máte další šance jako my, musíte zvítězit," poznamenal jeho protějšek Peter Bosz.

První poločas v Hamburku byl na šance skoupý, nejdůležitějším momentem bylo vyloučení domácího Junga z 38. minuty po zákroku na unikajícího Comana. Krátce po změně stran rozhodl o první venkovní výhře pod trenérem Juppem Heynckesem Tolisso. Asistoval mu Müller, který na hřiště přišel po přestávce, už v 55. minutě byl ale stažen kvůli zranění.

Do šancí se dostali i Alcantara, Hummels, Robben nebo Lewandowski, další gól ale přidat nedokázali. Hamburk z posledních sedmi duelů vytěžil jediný bod, Bayern bodoval pošesté v řadě.

Lipský záložník Sabitzer ve 23. minutě rozhodl duel se Stuttgartem povedenou střelou zpoza šestnáctky a v posledních třech bundesligových duelech zaznamenal dva góly i asistence. Vicemistr počtvrté za sebou zvítězil, zatímco Stuttgart teprve potřetí v historii nezískal v prvních pěti venkovních utkáních ani bod.

Start rýnského derby mezi Mönchengladbachem a Leverkusenem se povedl domácím, kteří šli v sedmé minutě do vedení po Hazardově centru zprava a Johnsonově zakončení ve skluzu.

Leverkusen ale v druhém dějství kraloval. Krátce po změně stran propadl míč po rohovém kopu až k Benderovi, jenž vystřelil do odkryté branky, a v 59. minutě si navedl míč do středu Bailey a nedal gólmanu Sommerovi šanci.

V závěrečné půlhodině už Leverkusen nepřipustil další zvrat, naopak přidal hned tři branky zásluhou Brandta, Vollanda a střídajícího Pohjanpala. Bayer počtvrté v řadě bodoval.

Záložník Jan Morávek odehrál poslední dvě minuty za Augsburg, který podlehl 1:2 Hannoveru. Obě branky vítězů vstřelil Füllkrug.

Německá fotbalová liga - 9. kolo:
Augsburg - Hannover 1:2 (33. Gregoritsch - 76. a 90. Füllkrug)
Eintracht Frankfurt - Dortmund 2:2 (64. Haller z pen., 68. Wolf - 19. Sahin, 57. Philipp)
Lipsko - Stuttgart 1:0 (23. Sabitzer)
Mönchengladbach - Leverkusen 1:5 (7. Johnson - 48. Bender, 59. Bailey, 61. Brandt, 69. Volland, 81. Pohjanpalo)
Hamburk - Bayern Mnichov 0:1 (52. Tolisso)

Reklama

Související témata: