Hlavní obsah

Brémy - Augsburg 0:3Pavlenka a Gebre Selassie zůstávají po deseti kolech bez výhry

Fotbalisté Brém ani po desátém kole německé ligy nemají na kontě vítězství. Augsburgu doma podlehli jasně 0:3 a zůstali předposlední s bilancí pěti remíz a stejného počtu porážek. Za Werder nastoupili Jiří Pavlenka i Theodor Gebre Selassie, v soupeřově nominaci chyběl záložník Jan Morávek.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalisté Brém s českým gólmanem Jiřím Pavlenkou stále čekají na výhru...

Článek

Augsburg měl první velkou šanci v 39. minutě, Baierova střela ale skončila na břevnu Pavlenkovy branky. Bývalý brankář pražské Slavie a Ostravy už ale neměl štěstí o minutu později, kdy hlavičkou otevřel skóre Gregoritsch.

Na konci poločasu nařídil rozhodčí Storks penaltu po Moisanderově zákroku a Finnbogason střelou doprostřed branky zvýšil náskok hostů. Definitivně rozhodl půl hodiny před koncem druhou trefou v zápase Gregoritsch, jenž vstřelil pět z posledních osmi gólů Augsburgu.

Werder poprvé nedokázal v úvodních deseti duelech bundesligové sezony zvítězit. V kombinaci s minulým ročníkem nevyhrál už 13 utkání, čímž vyrovnal klubový rekord. Problém má zejména se střílením branek: na gól čeká už 484 minut.

"Musíme se dnes každému fanouškovi omluvit za náš výkon. Prohráli jsme zaslouženě. Drželi jsme hodně balon, nebyli jsme ale cílevědomí při útočných akcích. Obě soupeřovy branky před přestávkou jsme dobře nevyřešili v obraně. Reakce fanoušků chápu, i my jsme velmi zklamaní," uvedl trenér Werderu Alexander Nouri.

"Jsme velmi spokojení. Jsou zde ale dvě věci, na které se musíme zaměřit. Pokud bychom zhodnotili více našich šancí, mohli jsme dát více gólů. A v prvních 20 minutách druhé půle jsme měli špatný přístup. Werder byl často před naší bránou a měli jsme štěstí, že nesnížil," poznamenal jeho protějšek Manuel Baum.

Stuttgart potvrdil domácí formu a ani v pátém utkání před vlastními fanoušky neprohrál. Freiburg, který hrál od 12. minuty v deseti po vyloučení Söyüncüa, porazil zásluhou Ginczeka, Pavarda a Teroddeho 3:0. Freiburg potřetí za sebou nezvítězil a z hřišť soupeřů dosud vydoloval jediný bod.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:
Brémy - Augsburg 0:3 (40. a 61. Gregoritsch, 45.+2 Finnbogason z pen.),
Stuttgart - Freiburg 3:0 (38. Ginczek, 45.+4 Pavard, 82. Terodde).

Reklama

Související témata: