Hlavní obsah

Češi v Brémách přišli o trenéra, Werder odvolal kouče Nouriho

Fotbalový obránce Theodor Gebre Selassie a brankáři Jiří Pavlenka s veteránem Jaroslavem Drobným přišla v Brémách o trenéra. Werder odvolal po nedělní domácí bundesligové porážce 0:3 s Augsburgem kouče Alexandera Nouriho a vedením mužstva zatím pověřil bývalého trenéra výběru do 23 let Floriana Kohfeldta.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

I Jiří Pavlenka v brance Brém si bude zvykat na nového kouče.

Článek

Osmatřicetiletý Nouri doplatil na tristní vstup Brém do sezóny. Werder po deseti kolech stále čeká na vítězství a s pěti body za pět remíz je v tabulce na předposledním místě. Tradiční bundesligový účastník v součtu s minulým ročníkem nevyhrál v nejvyšší soutěži už třináctkrát po sobě. K vítězství zatím Brémám nepomohly ani dobré výkony letní brankářské posily a českého reprezentanta Pavlenky.

Pětatřicetiletý Kohfeldt zatím povede Werder do příštího utkání ve Frankfurtu. "Alex Nouri měl v minulé sezóně obtížný úkol a zvládl to. Jsem si jistý, že bude ve své úspěšné cestě pokračovat jinde. Nedá se ni dělat, museli jsme nějak reagovat. Věříme, že nový trenérský štáb mužstvo zvedne a pomůže vyřešit nejistotu v týmu," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Werderu Frank Baumann.

Reklama

Související témata: