Hlavní obsah

Kadeřábka si může Jarolím škrtnout. Zraněný obránce je na několik týdnů mimo

Praha
Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek nedohrál víkendový zápas bundesligy proti Mönchengladbachu – chvíli po přestávce musel střídat kvůli zranění. Jeho Hoffenheim bez něj neudržel vedení 1:0 a prohrál 1:3. Následné vyšetření ukázalo natržený postranní vaz v levém koleni. „Doba léčení bude minimálně tři týdny. Doktoři říkali, že se však může protáhnout až na šest týdnů,“ avizuje obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Kadeřábek v letecké pozici...

Článek
Fotogalerie

Fotbalovou reprezentaci čeká listopadový turnaj v Kataru. Trenér Karel Jarolím oznámí nominaci v úterý, jedno jméno však musí nerad předem škrtnout. Bundesligový obránce Pavel Kadeřábek vypadl na několik týdnů ze hry.

"Ke zranění došlo v prvním poločase. Srazil jsem se s Vestegardem a noha se mi v souboji lehce otočila. Zkoušel jsem to ještě rozběhat na začátku druhého poločasu, ale opravdu nešlo hrát dál. Musel jsem vystřídat," líčí hráč Hoffenheimu v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Kadeřábek teď má uzpůsobený program. "Na tréninku se mi vždycky věnuje jeden fyzioterapeut a společně opravdu intenzivně rehabilitujeme. Vše prokládáme dalšími věcmi, které jsou nezbytné k rychlejšímu návratu na hřiště."

Došlo i na železného muže...

Odchovanci Sparty se přitom zranění po většinu kariéry vyhýbala. Je dokonce vnímán jako železný muž. Teď je ovšem mimo sestavu.

"Jde bohužel o typ zranění, které člověk neovlivní preventivním cvičením a dobrou regenerací. Každé zranění je nepříjemné, protože vypadnete z rytmu. Nedá se nic dělat, jsem rád, že zranění není vážnější a udělám vše pro to, abych byl zase co nejdřív na hřišti," nepropadá Kadeřábek pesimismu.

Je mu jasné, že o blížící se sraz národního týmu a dvojzápas v Kataru přijde.

"Samozřejmě nevím, jestli bych na dva přátelské zápasy byl v nominaci, ale pokud ano, tak mě zranění mrzí moc. Možnost reprezentovat je pro mě vždycky velká čest, navíc se člověk potká s kamarády, které přes rok nemá moc možnost vidět," lituje Kadeřábek.

Reklama

Související témata: