Hlavní obsah

Frankfurt - Brémy 2:1Další kolaps Werderu. Brémy na bod nedosáhly, Pavlenka kapituloval v 89. minutě

Kouzlo trenérské výměny v bundesligovém Werderu Brémy nefunguje. Čekalo se, že tým po změně kouče poprvé v sezóně vyhraje, ale Werder jen prodloužil výsledkovou bídu. Ve Frankfurtu dostal český brankář Jiří Pavlenka gól v 89. minutě a hosté prohráli 1:2.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Fotbalisté Brém s českým gólmanem Jiřím Pavlenkou v brance zase prohráli.

Článek

Werder v 11. kole ve Frankfurtu dlouho držel nerozhodný stav, ale v 89. minutě překonal brankáře Jiřího Pavlenku domácí Sebastien Haller a stanovil konečný výsledek 2:1. Po odvolání kouče Alexandera Nouriho vedl předposlední mužstvo tabulky dočasně bývalý trenér výběru do 23 let Florian Kohfeldt.

Pavlenka i obránce Theodor Gebre Selassie nastoupili v základní sestavě hostů a bývalý gólman Slavie v 17. minutě neměl sebemenší šanci proti Rebičově technické střele z rohu pokutového území. Brémy ale záhy vyrovnaly, po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval stoper Moisander a ukončil 509 minut trvající střeleckou nemohoucnost Werderu.

Hosté pak dlouho bojovali o šestou remízu v sezóně, ale v 89. minutě se před Pavlenkou objevil volný Heller a z voleje poslal míč pod břevno. Frankfurt tak prodloužil sérii neporazitelnosti na pět zápasů a v tabulce se posunul na páté místo.

Německá fotbalová liga - 11. kolo
Eintracht Frankfurt - Brémy 2:1 (17. Rebič, 89. Haller - 25. Moisander).

Reklama