Hlavní obsah

Dortmund - Bayern 1:3Z Bayernu je zase mašina, co drtí soupeře. Dortmund neměl nárok, Lipsko je po výhře druhé

V přímém souboji o první místo německé fotbalové ligy vyhrál v 11. kole Bayern v Dortmundu 3:1. Borussia se propadla na třetí pozici a ztrácí na čelo šest bodů. Fotbalisté Lipska otočili zápas s Hannoverem a posunuli se na druhou příčku. Hamburk vyhrál po osmi zápasech, doma si poradil se Stuttgartem 3:1. Pomohl mu k tomu kuriózní gól i brzká červená karta. Leverkusen remizoval v Augsburgu 1:1, Schalke uspělo na půdě Freiburgu gólem Caligiuriho 1:0 a drží se na pohárových příčkách.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

V přímém souboji o první místo německé fotbalové ligy vyhrál v 11. kole Bayern v Dortmundu 3:1 a jeho hráči si triumf náležitě užívali.

Článek
Fotogalerie

Šlágr kola začal lépe pro Bayern, v 17. minutě si Robben připravil míč na levačku a svým typickým obstřelem trefil přesně horní růžek Bürkiho brány. Nizozemský křídelník se díky 93. gólu stal nejproduktivnějším cizincem v historii Bayernu.

Po vstřelení úvodního gólu převzal bavorský velkolub kontrolu nad zápasem, přesto mohlo být po půlhodině hry vyrovnáno. Jarmolenka ale skvěle vystál a vzápětí i vychytal Ulreich. Hned z protiútoku neuspěl na druhé straně ani Lewandowski.

Bürki, jenž odchytal stý zápas v dresu Borussie, ale přece jen v prvním poločase inkasoval ještě jednou. A postaral se o to právě nejlepší střelec soutěže. Polský kanonýr vyslal na domácí branku pohotový pokus patičkou a míč tečovaný jedním z obránců obloučkem zamířil do sítě.

Ani ve druhé půli se domácí nedostali do výraznějšího tlaku, naopak Bayern přidal třetí gól. Alabův centr na Lewandowského doplachtil netečován až do brány. Dortmund se dočkal pouze snížení z Bartrovy kopačky.

Bayern pod vedením trenéra Heynckese pokračuje ve vítězné sérii, naopak Dortmund v lize nevyhrál už čtyřikrát za sebou. Borussia navíc poprvé od roku 2000 inkasovala doma tři góly ve dvou ligových zápasech po sobě.

Hlavní roli měl v Lipsku Werner

Ústřední postavou prvního poločasu v Lipsku byl domácí útočník Werner. Nejprve ho ve stoprocentní šanci dvakrát vychytal Tschauner a posléze nastřelil břevno. První branka tak padla na druhé straně - v 56. minutě si na přihrávku Beboua naběhl Jonathas a poslal míč placírkou do sítě. Lipsko vyrovnalo v 70. minutě, trefil se Poulsen po Wernerově přihrávce před prázdnou bránu.

Obrat na 2:1 dokonal čtyři minuty před koncem řádné hrací doby smolař z první půle Werner. Domácí dohráli situaci po odvráceném rohovém kopu a Forsberg dostal míč před branku, kde ho německý reprezentační útočník usměrnil za Tschaunerova záda.

Burnič atakoval žlutý rekord

Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Stuttgartem začal nešťastně pro hostujícího Burniče, který musel už ve 13. minutě po dvou žlutých kartách opustit hřiště. Pouze Mame Diouf byl v historii německé ligy po dvou žlutých napomenutích vyloučen rychleji.

Domácí přesilovku poprvé využili v 20. minutě. Huntův přízemní pokus z přímého kopu brankář Zieler podcenil a míč mu nejen propadl mezi rukavicemi, ale ještě se mu odrazil od tyče zpět do nohy a zapadl do sítě.

Po pauze Ginczek z penalty vyrovnal, ale tři body domácím zařídila přesná Kostičova hlavička z 65. minuty. Stuttgart je jediným týmem bundesligy, který v této sezoně nezískal na hřištích soupeřů ani bod.

Hráči Leverkusenu skórovali v šestnácti bundesligových utkáních v řadě, což je momentálně nejdelší série v lize. Jeden gól jim však k výhře v Augsburgu nestačil, na Vollandovu trefu z 47. minuty totiž takřka okamžitě zareagoval přesným zásahem Danso. Český záložník Augsburgu Jan Morávek se neobjevil ani na lavičce.

Německá fotbalová liga - 11. kolo
Augsburg - Leverkusen 1:1 (49. Danso - 47. Volland)
Freiburg - Schalke 0:1 (62. Caligiuri)
Hamburk - Stuttgart 3:1 (20. Hunt, 65. Kostič, 69. Arp - 55. Ginczek z pen.)
Lipsko - Hannover 2:1 (70. Poulsen, 85. Werner - 56. Jonathas)
Mönchengladbach - Mohuč 1:1 (67. Vestergaard - 19. Diallo)
Dortmund - Bayern Mnichov 1:3 (88. Bartra - 17. Robben, 37. Lewandowski, 67. Alaba).

Reklama

Související témata: