Hlavní obsah

A budeme ještě lepší, hřímá Heynckes, pod jehož rukama jede Bayern jako válec

Praha

Famózní jízdu prožívá Bayern Mnichov pod taktovkou Jupa Heynckese. Muž, který po sedmi kolech nahradil na lavičce bavorského klubu Itala Ancelottiho, v německé nejvyšší soutěži tým přivedl ve čtyřech duelech ke dvanácti bodům. Naposledy během víkendu pokořil Dortmund na jeho stadiónu!

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski oslavuje gól v ligovém utkání s Freiburgem.

Článek
Fotogalerie

„Mému týmu patří absolutní kompliment. Podali jsme vynikající výkon," lebedil si Heynckes. Bayern je nyní v čele tabulky o šest bodů před Dortmundem, přitom když došlo na lavičce giganta z Mnichova k trenérské rošádě, dlel tým na druhé pozici s pětibodovým mankem právě na klub z Vestfálska.

„K nevíře, že? Před čtyřmi týdny by jistě nikdo neřekl, kde se nyní budeme nacházet. Natož abychom měli šest bodů na Dortmund a čtyři na Lipsko," rozplýval se Heynckes. „A budeme ještě lepší a silnější. Až se vrátí Neuer, Müller, Ribéry a Boateng, bude náš projev mnohem přitažlivější," sliboval po sladkém triumfu Heynckes.

Rekordní trefa Robbena
Třiadevadesát branek nasázel do sítí soupeřů v německé bundeslize záložník Bayernu Mnichov Arjen Robben. Jeho sobotní trefa do sítě Dortmundu z třiatřicetileté nizozemské hvězdy udělala nejúspěšnějšího zahraničního střelce v historii nejvyšší německé soutěže. Až dosud statistice dominoval Brazilec Giovane Elber s dvaadevadesáti góly.

Nijak přitom netajil, že po rychlé trefě Robbena podpořené zásahem Lewandowského byl klíčovým mužem Bayernu zejména brankář Ulreich. „Dortmund měl velmi dobré šance, ovšem gólman nás podržel," připustil Heynckes. „Rozhodující byla efektivita. Dortmund měl dost příležitostí, ale nedokázal je využít," přitakal obránce Bayernu Mats Hummels.

„Vítězství v Dortmundu ukázalo, že jsme ve skvělé formě," rozplýval se útočník mnichovského týmu Robert Lewandowski. „Jsme potěšeni, jaký obrat nabrala situace po příchodu Juppa Heynckese," přikyvoval Hummels.

Vždyť Bayern celkem pod Heynckesem absolvoval sedm zápasů. Kromě stoprocentní bilance v bundeslize si připsal i dvě vítězství v Lize mistrů a postup v Německém poháru. Zato Dortmund ze stejného počtu duelů uspěl jen při konfrontaci v pohárovém měření s třetiligovým Magdeburgem.

Prohra s Bayernem byla hořkým vyvrcholením série před reprezentační pauzou. „Až po přestávce měla naše hra patřičnou intenzitu. Neměli jsme však sílu na zvrat. Nezasloužili jsme si bodovat," uznal záložník Dortmundu Gonzalo Castro. „Soupeř hrál ve špičkové formě. Chtěli jsme být kompaktní, ale naše hra do přestávky vůbec nefungovala. Všude jsme byli pozdě. Až v druhé půli jsme dokázali být konkurenceschopní," hořekoval trenér Borussie Peter Bosz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články