Hlavní obsah

Bundesligová hvězda se prohne. Za dvojnásobný podvod zaplatí obří pokutu více než deset miliónů

Berlín

Záložník bundesligového vicemistra Lipska Naby Keita dostal od německých úřadů obří pokutu 415 000 eur (10,6 miliónu korun). Dvaadvacetiletý fotbalista byl podle listu Bild potrestán za to, že se dvakrát pokusil v Německu získat řidičský průkaz s pomocí padělaného řidičského oprávnění z rodné Guineje.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Záložník bundesligového vicemistra Lipska Naby Keita dostal od německých úřadů obří pokutu 415 000 eur (10,6 miliónu korun) za pokus o dvojnásobný podvod.

Článek

Pokuta byla vyměřena podle hráčova platu, který činí zhruba tři milióny eur za sezónu. Keita s trestem nesouhlasí a odvolal se proti němu. Případem se tak bude zabývat soud.

Podvodníka koupí Liverpool

Keita přišel do Lipska loni ze Salcburku a zařadil se mezi klíčové hráče týmu. V minulé sezóně pomohl osmi góly a osmi asistencemi k senzačnímu druhému místu v německé lize. V létě se Lipsko dohodlo na jeho přestupu s Liverpoolem, který za něj zaplatí 48 miliónů liber plus bonusy. Keita se do Anglie přesune po této sezóně.

Není prvním fotbalistou, který kvůli potížím s řidičským průkazem dostal vysokou pokutu. Německý reprezentant Marco Reus musel v roce 2014 zaplatit dokonce 540.000 eur za to, že jezdil několik let bez řidičského oprávnění.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.