Hlavní obsah

Už jsme si ani nepamatovali, kdy jsme naposledy vyhráli, říká Gebre Selassie a chválí Pavlenku

Brémy/Praha

V Brémách věří, že od téhle výhry se odrazí. Werder i s českými hráči v sestavě Theodorem Gebre Selassie a Jiřím Pavlenkou poprvé v sezóně v lize vyhráli. Rozstříleli Hannover 4:0. „Hráli jsme fakt dobře," libuje si reprezentační obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie komunikuje se spoluhráči během tréninku.

Článek

Přinesla první ligová výhra citelnou úlevu?

„Pochopitelně. Už jsem si pomalu ani nepamatoval, kdy naposledy jsme vyhráli, když nebudu počítat pohárový zápas s Hoffenheimem. Tři body jsme už potřebovali jako sůl."

Zvedne to týmu sebevědomí?

„Doufám, že ano, protože výkon byl opravdu dobrý. Nejen že jsme byli efektivní, ale i hra měla vážně dobré parametry. Na začátku sezóny v prvním zápase sice také, ale teď je to trochu jiné."

Co jste změnili?

„Hodně jsme zapracovali na hře s balonem a na nabízení se. Na začátku sezóny jsme nehráli špatně, ale scházela nám efektivita a potom se přestalo dařit i herně. A vyvrcholilo to změnou trenéra. Pracujeme pod ním tři týdny a myslím, že teď už to bylo hodně vidět."

Bylo to hlavní věc, co nový kouč Florian Kohfeldt změnil?

„Ano a myslím, že na našem způsobu hry je to hodně znát. Jsme teď více na balonu a máme i jiné varianty než dlouhé míče. Hodně jsme na tom zapracovali. Situace sice stále není vůbec ideální, ale i tak se teď snažíme hrát fotbal."

Což evidentně pomohlo Maxu Krusovi, který vstřelil hattrick. Byl to jeho životní zápas?

„To si nemyslím. V minulé sezóně na hřišti Ingolstadtu dal dokonce čtyři góly. Když je opravdu v pohodě, má svůj den a hraje se dobrý fotbal, umí být efektivní. Je to fantastický hráč, s vynikajícím zakončením. A na začátku druhého poločasu nás ještě dobře podržel Pavlas (Jiří Pavlenka) za stavu 1:0, kdy jsme si vzadu nepohlídali jednu situaci. Tam se mohl zápas zlomit."

V Brémách už patříte k nejzkušenějším hráčům. Je to pro vás zatím nejtěžší podzim v kariéře?

„Musím přiznat, že ani ne. Tak špatný start už jsme měli asi dvakrát... Samozřejmě to není pro hlavu nic snadného. Je až s podivem, že podzim začneme vždy takhle bídně a pak se z toho musíme škrábat nahoru. Doufám, že už začneme pravidelně bodovat."

Teď vás čeká Lipsko. To je další pořádná výzva, že?

„Nebude to nic jednoduchého, ale vše je možné, minulý rok jsme je porazili 3:0. Naše kvalita neodpovídá našemu aktuálnímu postavení v tabulce. A tímto zápasem jsme to dokázali. Hannover vstoupil do sezóny fantasticky a je na něm vidět, že když se chytne dobrá vlna, vše jde snáz. Má hodně bodů, ovšem nemyslím si, že by kvalita jeho kádru byla diametrálně lepší než naše. Jsem rád, že jsme to zvládli a věřím, že už to bude jen a jen lepší."

Ostatně babrat se v nepovedeném podzimu vám bránilo i narození druhého syna v reprezentační pauze, ne?

(usměje se) „To je jasný, přišlo to už s prvním synem. Člověk ví, že když se nedaří a přijde pak domů, v životě jsou důležitější věci. Samozřejmě jde o sport, chcete vyhrávat, ale nejde o život a tohle vědomí pochopitelně uklidňuje."

Reklama