Hlavní obsah

To je sen! Rychlý návrat po zranění a rekordní výhra. Příděl nikdo neřešil, tvrdí Kadeřábek

Hoffenheim/Praha

Návrat snů po zranění postranních vazů v koleni prožil český fotbalový obránce Pavel Kadeřábek. Po pětitýdenním zápasovém výpadku naskočil do sestavy Hoffenheimu, který uštědřil čtyřbrankový výprask druhému týmu bundesligy Lipsku.

Foto: Sport Invest

Pavel Kadeřábek (vpravo) na soustředění Hoffenheimu se svým agentem Viktorem Kolářem.

Článek

Když jste se v závěru října zranil, lékaři mluvili o šestitýdenní pauze. Přesto jste byl už minulý týden mezi náhradníky a v sobotu jste nastoupil v základní sestavě.

Diagnóza zněla šest týdnů v krajním případě. Naštěstí nebyla nutná operace. Každý den jsem docházel na rehabilitace, takže se léčení urychlilo, a hlavně vše probíhalo ideálně. Už předminulý týden jsem stihl pár tréninků, ale kouč rozhodl, že v Hamburku mě ještě nenasadí.

Jak složitý byl návrat do zápasu po měsíční pauze, navíc po sérii tří zápasů bez výhry? Pomohly vám nezdary spoluhráčů k rychlému zařazení do sestavy?

Určitě, špatné výsledky většinou trenér řeší sáhnutím do sestavy, takže jsem si říkal, že bych mohl naskočit rychle zpět na hřiště. Těší mě, že jsme tentokrát slavili vítězství.

Lipsko jste smetli čtyřbrankovým přídělem, přestože jde o druhý tým tabulky. Šlo o snadný zápas?

Rozhodně ne. Soupeř víc držel balón, ale my jsme skvěle zvládali protiútoky. Byli jsme hodně efektivní. Ale myslím, že rozhodujícím faktorem byla bojovnost našeho týmu a chuť po vítězství. V tom jsme byli lepší než soupeř.

Vítězství zařídil dvěma góly záložník Serge Gnabry, pro něhož šlo o první trefy po letním příchodu a následných zdravotních potížích. Byla na něm patrná úleva, že se prosadil?

Je to výborný hráč. Všichni jsme byli rádi, že se konečně zapsal do střeleckých statistik. Měl vleklé zranění, které ho přibrzdilo. Ale už je stoprocentně v pořádku a určitě nám hodně pomůže.

Lipsko nikdy v historii bundesligy neprohrálo větším rozdílem. Těší rekordní výhra víc než jiné? A jak vnímáte klub, který není v Německu moc populární a je označován za uměle vybudovaný?

Vůbec tyhle záležitosti neřešíme, i Hoffenheim je označován za tým, jenž nemá tradici. Ale my už jsme v bundeslize delší dobu, tak nenávist vůči nám opadla. Vítězství si ceníme stejně jako kteréhokoliv jiného. Rekordní příděl nikdo neřeší.

Po triumfu jste se při blížili právě druhému Lipsku na tři body. Jaký je plán pro zbývající část podzimu?

Náš odstup je minimální, ale i mužstva za námi mají malé bodové rozdíly. Je to těsné, takový klasický obraz bundesligy. Ještě je brzo na to, abychom říkali, o jakou příčku chceme hrát, i když míříme vysoko.

V týdnu vás čeká i poslední duel Evropské ligy, kam se klub letos kvalifikoval poprvé, ale už je bez šance na postup. Jaké je vaše hodnocení?

Evropská liga se tu bere jako velké zklamání. A zároveň taky jako velké ponaučení do dalších zápasů.

Reklama

Související témata: