Hlavní obsah

Leverkusen - Schalke 0:2Schalke zvítězilo v německé lize na hřišti Leverkusenu, Lipsko doma padlo

Berlín
Aktualizováno

Duel týmů s pohárovými ambicemi v 24. kole německé fotbalové ligy dopadl lépe pro Schalke, které zvítězilo 2:0 na hřišti Leverkusenu. Klub z Gelsenkirchenu se posunul na třetí místo tabulky, Bayer je pátý. O skóre za Leverkusenem zůstalo Lipsko, které ztratilo vedení nad posledním Kolínem nad Rýnem a prohrálo 1:2.

Článek

Schalke mělo už ve 100. bundesligovém utkání po sobě v brance gólmana Ralfa Fährmanna, který jubileum oslavil čistým kontem. Navíc se jeho kolegové dvakrát prosadili. Už v 11. minutě našel Caligiuri dalekonosným pasem Burgstallera, který se trefil přesně k tyči a ukončil 527 minut trvající ligový gólový půst.

Další komplikace pro domácí přišla v 38. minutě, když byl po druhé žluté kartě vyloučen středopolař Kohr. Definitivní pojistku pro hosty přidal v závěru Bentaleb, který proměnil pokutový kop po Retsosově zákroku na unikajícího Embola.

Lipsko vedlo nad Kolínem od páté minuty po Augustinově dorážce a v prvním poločase mělo převahu. Po změně stran se však hosté vzchopili, brankami Koziella a Bittencourta otočili skóre a došli si pro první výhru po čtyřech zápasech. Lipsko doma prohrálo teprve podruhé v sezoně, kromě Kolína jej porazila pouze berlínská Hertha.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Leverkusen - Schalke 0:2 (11. Burgstaller, 89. Bentaleb z pen.),
Lipsko - Kolín nad Rýnem 1:2 (5. Augustin - 70. Koziello, 77. Bittencourt).

Reklama

Související témata: