Hlavní obsah

Fanoušci řádili, krotit je musela policie, slavné hodiny se po sestupu nezastavily

Hamburk

Slavné hodiny na hamburském Volksparkstadionu se nezastavily ani po sobotním sestupu fotbalistů HSV z bundesligy, v níž jako jediní hráli nepřetržitě od jejího založení v roce 1963. Digitální časomíra však byla přeřízena, nyní ukazuje čas od založení klubu. K zastavení nebyli ani fanoušci, kteří řádili a musela je krotit policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalisté Hamburku poprvé v historii sestoupili z bundesligyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Hamburk byl na svou prvoligovou příslušnost patřičně hrdý, a proto hodiny na severní tribuně stadionu dlouhá léta po sekundách přičítaly délku působení HSV mezi elitou. V sobotu Hamburk po 54 letech a 261 dnech jako poslední z šestnácti zakládajících členů prvně sestoupil, což se projevilo i na slavné časomíře.

Místo nápisu "V bundeslize od" je před číslicemi text "Tradice od" a čas se odpočítává od roku založení 1887. Dnes hodiny na prázdném stadiónu ukazovaly 130 let a 226 dnů a symbolicky tak označily začátek nové éry dosavadního bundesligového "dinosaura".

Fanoušci se nemohli smířit s tím, že jejich klub sestupuje a v ochozech začaly obrovské nepokoje, kdy plály ohně a rozvášněné příznivce musela krotit policie. Zápas byl kvůli tomu přerušen, ale nakonec se dohrál.

Reklama

Související témata: