Hlavní obsah

Letenští přestavují obranu. Další posilou je cizinec z české ligy

Praha
Aktualizováno

Další letní posilou fotbalové Sparty se stává stoper Uroš Radakovič z Olomouce. Čtyřiadvacetiletý srbský obránce měl ve smlouvě výstupní klauzuli kolem 15 miliónů korun, kterou Sparta aktivovala a vzápětí s ním podepsala smlouvu na tři roky s následnou opcí na jeden rok. Na Letnou už v letní přestávce přestoupil brankář Milan Heča ze Slovácka a s týmem také trénuje útočník Benjamin Tetteh z Bohemians 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký obránce Uroš Radakovič během utkání se Spartou. Vzadu útočník Pražanů David Lafata.

Článek

Sparta bude mít zase jinou obranu. David Hovorka už trénuje s Jabloncem, Michal Kadlec zamířil domů na Slovácko. Důvěru dostává srbský stoper, který by měl vytvořit dvojici s Lukášem Štetinou či Semihem Kayou.

„Měl jsem i jiné nabídky, ale Sparta je pořád Sparta. Největší klub v Česku, a když o vás takový klub stojí, nejde ho odmítnout," líčí Uroš Radakovič pro sparťanský web. "Jsem v Česku tři roky, znám místní ligu, což je výhoda. Přestup je pro mě velký krok kupředu," dodává.

„Potřebovali jsme vyřešit problém na stoperském postu. Hledali jsme někoho, kdo nám bude platný svou výškou, agresivitou, úspěšností v soubojích a také při standardních situacích. Všechny tyto aspekty Uroš splňuje, a proto jsme rádi, že se povedlo dokončit jeho příchod," vysvětluje sportovní ředitel Zdeněk Ščasný.

Sparta teď ještě usiluje o příchod slovenského záložníka Matúše Bera z tureckého Trabzonsporu.

Brzy se může vrátit do svého rodiště

Radakovič se narodil v srbském městě Novi Sad, ve kterém by Sparta mohla už za pár týdnů nastoupit k zápasu 2. předkola Evropské ligy proti Spartaku Subotica. „Těším se, doufám, že budeme hrát právě proti nim. Bylo by příjemné zahrát si v Srbsku."

Sigma byla v minulé sezóně ligovým nováčkem, obsadila však skvělé čtvrté místo. Radakovič patřil k pilířům mužstva, odehrál všech 30 kol a nebýt červené karty v posledním kole, nechyběl by ani minutu.

„Teď musím přesvědčit i trenéry ve Spartě. Chci tvrdě pracovat, naplno využít tři týdny, které zbývají do začátku sezóny. Hlavně, že jsem zdravý a že je v týmu dobrá atmosféra. Výsledky se pak určitě dostaví," líčí 194 centimetrů vysoký Radakovič.

V Sigmě působil tři sezóny. Přišel do ní z italské Bologni, hlavně vinou zranění ale v jejím dresu nastoupil jen do tří pohárových zápasů.

Reklama

Související témata: