Hlavní obsah

Matoušek zářil, ale na odchod zatím nemyslí. Měl by se ještě obouchat, radí Rezek

Opět ukázal, jak velký talent v sobě skrývá. Jan Matoušek odehrál proti pražským Bohemians skvělý zápas. Vstřelil první ligové góly kariéry a v tropickém počasí výrazně pomohl fotbalistům Příbrami k triumfu 4:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský Jan Matoušek slaví gól proti Bohemians 1905.

Článek

„Oslavy žádné nebudou, ale nějaká malá pokuta mě čeká," usmíval se dvacetiletý záložník po sobotním parádním představení. Už před týdnem proti Teplicím rozkmital své rychlé nohy, obešel stopera Krále, jenže tváří v tvář brankáři Divišovi selhal. Tentokrát si v podobné situaci počínal mazácky. V 6. minutě ho krásně vysunul Slepička, domácí šikula pláchl Jindřiškovi se Šmídem a po zemi prostřelil Fryštáka. „Naši střední obránci v české lize ještě asi nenarazili na tak rychlého hráče," posteskl si kouč Pražanů Martin Hašek.

Matoušek se při svém druhém startu mezi elitou dočkal premiérového zásahu, který však nebyl jediný. Krátce po změně stran se totiž prosmýkl mezi zadáky a soupeřovu síť rozvlnil podruhé. „Trenér mi radí, abych chodil do rychlosti, moc nevymýšlel a já ho poslechl," vykládal týmový klenot, jenž patří k dalším z řady nadějí z příbramské mládežnické akademie, kolem níž krouží české i zahraniční kluby.

„O nabídkách moc nevím, jsou věcí klubu a agenta, který se mě od toho snaží oprostit a chce, abych se soustředil jenom na to, co je teď. Ale rád bych v Příbrami ještě minimálně půl roku zůstal," tvrdí Matoušek.

V kabině naslouchá ostříleným harcovníkům, kteří oceňují jeho velkou pracovitost. „Je to tichý kluk, který hraje jednoduchý fotbal, Je rychlý jako blesk, ale na přestup má pořád čas. Měl by ještě tady získat nějaké zkušenosti a trochu se obouchat. Přidat další góly, aby si zvedl sebevědomí," myslí si záložník Středočechů Jan Rezek.

Reklama

Související témata: