Hlavní obsah

Sparta přijala omluvu Slavie za pokřiky hráčů

PRAHA

Fotbalová Slavia Praha se omluvila odvěkému rivalovi Spartě. Červenobílí tak splnili výzvu disciplinární komise ČMFS, která jim nařídila omluvu za to, že slávisté Stanislav Vlček, Radek Dosoudil a Pavel Fořt po prvoligovém utkání v Mladé Boleslavi provolávali heslo "smrt Spartě".

Článek

S písemnou omluvou za nevhodné chování jmenovaného tria se Slavia obrátila k představenstvu Sparty, všem jejím hráčům, trenérům, funkcionářům i příznivcům klubu. "Omluvu přijměte jako projev úcty k odvěkému a tradičnímu sportovnímu soupeři našeho klubu," uvedli představitelé slávistického vedení ve shodě s trojicí přistižených hráčů.

Sparťané přijali omluvu vstřícně a považují tím celý incident za uzavřený. "Sportovní rivalita mezi oběma kluby j velká. Také proto dochází k podobným výrokům, protože emoce patří ke sportu," řekl za mužstvo kapitán Tomáš Sivok, který sám před před jarním derby pražských 'S' popudil svými výroky na adresu Slavie fanoušky červenobílých.

"Jsem si vědom, že i já jsem se v minulosti dopustil několika prohlášení, která mohla vyvolat vlnu nevole. Pokud se dotkla fotbalových příznivců, dodatečně se za ně omlouvám. Derby jsou pro nás fotbalisty i pro fanoušky velkým svátkem. Věřím, že i v budoucnu bude sportovní rivalita Sparty a Slavie pokračovat, na hřišti ale vše proběhne ve sportovním duchu a na konci zápasu si vždycky podáme ruce," dodal Sivok.

Kromě omluvy žádný jiný trest fotbalisty Slavie nestihl. Disciplinární komise v minulém týdnu nevyhodnotila hanlivé skandování jako závažný přestupek. Jedinou podmínkou bylo zveřejnit omluvu do středy.

Reklama

Související témata: