Hlavní obsah

Sparta potvrdila vedení, ale herně klopýtá

PRAHA

Velmi kvalitní fotbal byl k vidění v neděli pozdě večer na Letné. Plzeň, která přijela bez čtyř hráčů základního kádru, vyběhla s jedenáctkou, jejíž věkový průměr nepřekročil dvaadvacet let, ale zkušenějším domácím dal pořádně zabrat.

Článek

"Jsem spokojený, že jsme získali tři body. Víme však, že to herně stále není dobré. V tuto chvíli to není důležité. Těším se, až bude konec podzimu. Hráčům viditelně docházely síly, dnes si říkali čtyři o střídání. V zimě kvalitně potrénujeme, teď na to není čas," vysvětlil trenér domácích Michal Bílek, proč je spokojen pouze s přírůstky na kontě bodů.

Plzeňská nostalgie, kde působil tři měsíce, než odešel na Letnou? "Ne, bylo to hezké, ale teď jsem ve Spartě. Plzeň tu předvedla velmi kvalitní výkon, dělala nám starosti, tohle mladé mužstvo má perspektivu," složil kompliment směrem k soupeři.

Sivok se odpoutal...

Rozhodčí Jiří Jech si rozhodně nedělní duel nezařadí ke svým zdařilým, pokud vůbec nějaké takové má. Sparťané se zlobili kvůli dvěma neodpískaným penaltám na Libora Doška, kterého rozhodčí pořádně "dusil". Hosty zase rozčílilo strčení Tomáše Sivoka do obránce před jeho gólem. "Rozčiloval jsem se, ale nebudu se k situaci vyjadřovat, až ji uvidím pořádně na videu," odmítl plzeňský trenér Stanislav Levý cokoliv dalšího říci k tomuto momentu. Pro své svěřence však měl slova chvály: "Musím hráčům složit kompliment. Začali jsme se zbytečným respektem. Když jsme se chtěli rozjet, zbrzdilo nás vyloučení Petra Knakala."

Tomáš Sivok odmítl, že by fauloval. "Kontakt tam byl, to ano, ale jen jsem se odpoutával, protože jsem byl pořád držen za dres," konstatoval sparťanský kapitán. "Zlaté tři body. Nedali jsme několik šancí, ale mohli jsme také inkasovat a dokonce si dát vlastní gól. Jsem rád, že jsme zápas zvládli. Věděli jsme, že v opačném případě by přes nás mohla jít Slavia, pokud by v pondělí vyhrála v Teplicích. Takhle pořád vedeme. Chtěli jsme také odčinit bodovou ztrátu z Mostu. Pravdou je, že už toho máme fyzicky dost a v závěru chyběly síly, ale musíme ještě dva zápasy vydržet," dodal.

Rezek s Limerským zůstali přátelé

Útočník Jan Rezek, stejně jako trenér Bílek, byl v opačném gardu u srpnové prohry Plzně se Spartou ve Štruncových sadech. Teď mohl svým bývalým spoluhráčům dát dva góly, ale nedal... "Měl jsem ty dvě šance dát, jsem ze sebe zklamaný. Plzeň hrála dobře, jsem rád, že jsme ji porazili. Jinak na ni mám krásné vzpomínky, za ty tři měsíce si mě lidé v Plzni získali. Moc se mi do Prahy nechtělo, ale šel jsem za trenérem Bílkem," přiznal Jan Rezek.

V závěru Rezka poněkud nešetrně zvedal z trávníku David Limberský a dostal žlutou kartu. "Mám v Plzni hodně kamarádů. David k nim patří. Trochu jsem natahoval čas, a to se mu nelíbilo. Padla nějaká slova, i ostřejší, ale po zápase jsme si podali ruku a popřáli hodně štěstí. Kamarádi jsme dál," popsal situaci Rezek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články