Hlavní obsah

Jablonec čeká před dovolenou příprava s Blšany

Zatímco fotbalisté většiny prvoligových klubů už ukrajují první dny zimní dovolené, v Jablonci se hráči dočkají volna až od nejbližšího pátku. Ještě před páteční rozlučkou však stihnou sehrát ve středu přípravný duel s Chmelem Blšany. Kvůli pozdějšímu konci se mohou těšit Severočeši také na delší dovolenou, poprvé k přípravě se sejdou až 15. ledna.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Jablonečtí budou k přípravě využívat střídavě areál v Břízkách, umělý trávník a další domácí podmínky, a tak na jediné soustředění vyrazí až 19. února na Kypr, kde je čekají nejméně tři přípravné zápasy. V domácím prostředí se tým soustředí především na účast na Tipsport Cupu.

Do přípravy nastoupí nejspíš takřka totožný kádr, který na podzim zakončoval sezonu. Sparta podle všeho dál bude stát o udržení záložníka Huška, který tam byl na hostování, ale ostatní hráči zatím namířeno jinam nemají. V zákulisí se sice mluví o zájmu o Davida Lafatu, ale reprezentační útočník zatím s žádným klubem nevyjednává. "O žádné konkrétní nabídce nevím, počítáme s jeho setrváním," tvrdí ředitel klubu Petr Flodrman.

Jablonec však stahuje do zimní přípravy z hostování v Českých Budějovicích útočníka Jana Svátka a i to by mohla být předzvěst toho, že se klub raději na Lafatův odchod připravuje. V přípravě by se o místa v kádru měli porvat také Tomášové Glos a Huber i Jakub Adam, kteří na podzim hostovali v Sokolově.

Předběžný program přípravy:
13. prosince, 11:15: Jablonec - Blšany (Praha Vyšehrad),
15. prosince - 14. ledna: volno,
15. ledna: zahájení přípravy,
20. ledna, 13:00: Jablonec - Hradec Králové (Tipsport Cup v Mladé Boleslavi),
21. ledna, 16:00: Jablonec - Střížkov (v Břízkách),
27. ledna, 10:30: Mladá Boleslav - Jablonec (Tipsport Cup),
28. ledna, 11:00: Jihlava - Jablonec (Tipsport Cup),
3. ledna, 10:30: Jablonec - Liberec (Tipsport Cup),
19. února - 2. března: herní soustředění na Kypru (tři až čtyři zápasy).

Reklama

Související témata: