Hlavní obsah

Dočkal trénuje na Spartě. Zatím jako host, od zimy zase jako opora?

Praha

Zase trénuje na Letné jako dřív. Zatím jen jako host, protože sezona v zámořské MLS mu skončila a vedení fotbalové reprezentace mu domluvilo na Spartě individuální program před pondělním srazem. Kapitán národního týmu Bořek Dočkal by však mohl obléknout rudý dres natrvalo. Podle informací serveru isport.cz Sparta o návrat třicetiletého záložníka eminentně stojí, během podzimu s ním už jednala. Rozhodující však bude postoj čínského klubu Che-nan Ťien-jie, jemuž Dočkal patří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Bořek Dočkal do rudého dresu Sparty...?

Článek

Náklonnost k velkému návratu je oboustranná. Kapitánovi české reprezentace skončilo hostování ve Philadelphii. Čínu po roční zkušenosti rád opustil, narodilo se mu druhé dítě a rodina by návrat domů uvítala.

„Zatím je hrozně těžké říci, co po konci sezóny v Americe přijde. Situace se může vyvíjet různě a nejsem si úplně jistý, zda bude záležet, co budu chtít já," upozornil Bořek Dočkal během minulého reprezentačního srazu, že je nadále hráčem čínského klubu Che-nan Ťien-jie.

„Než jsem odešel do Ameriky, prodloužil jsem tam smlouvu, která tedy platí ještě na dva roky," dodal záložník.

Nesestoupili, což Spartě nepomohlo

Spartě i Dočkalovi mohlo nahrát, pokud by jeho kmenový klub sestoupil do druhé čínské ligy, v níž je výrazně omezena povolená kvóta cizinců. Jenže ačkoliv byl ještě před pár týdny Che-nan Ťien-jie na sestupové příčce, kolo před koncem soutěže je zachráněn.

A jelikož Dočkal přestoupil do Číny za bratru 230 milionů korun, jeho případné vykoupení nebude pro Spartu levnou záležitostí.

Jelikož však právě Dočkalovým odchodem začala letenská doba výsledkového temna, dá se očekávat, že Sparta nasadí do bitvy o návrat své bývalé opory všechny páky.

Tím spíše, že Dočkal by spolu se Stanciuem a Kangou mohl vytvořit ve středové formaci zatraceně silnou trojku.

Dočkal navíc není jediným hráčem, o jehož návratu se v zákulisí spekuluje. Sparta se údajně zajímá také o dalšího reprezentanta a svého nedávného klíčového hráče Ladislava Krejčího z italské Boloni.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 53. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 49. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  3 : 1 Sparta - Ostrava 3 : 1 54. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice