Hlavní obsah

Slovácko se vrátilo z Turecka a dál hledá posily pro ligu

Fotbalisté prvoligového Slovácka se v neděli večer vrátili z prvního soustředění v Turecku a dál hledají posily. V Beleku sehráli dva přípravné zápasy a zkoušeli adepty na prvoligový dres, ale ani jeden z trojice Nikos Anastasopulos, Muharem Čivič, Nemanja Mirosavljevič kádr nedoplní.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč Slovácka Martin Svědík.

Článek

"V tuto chvíli to není přesně to, co hledáme a potřebujeme. Proto jsme testy těchto hráčů ukončili," uvedl sportovní manažer A-týmu Veliče Šumulikoski na klubovém webu. "Neznamená to ale, že bychom na posilách nepracovali," dodal.

Trenér Martin Svědík se nijak netajil, že by tým rád posílil ve všech řadách. Nejžhavější je však situace v útoku. Jan Kuchta, se čtyřmi góly nejlepší podzimní střelec Slovácka, se vrátil do Slavie, na soupisce tak zbývají mladíci Tomáš Zajíc a Filip Kubala.

Slovácko remizovalo v Beleku s účastníkem nizozemské ligy AZ Alkmaar 1:1 a porazilo kazašský FK Žetisu 3:1. "Šli jsme do obou utkání z plné přípravy, na hráčích byla patrná únava. I přes tento hendikep ale musíme některé herní situace zvládat líp. Ale z kondičního hlediska splnilo soustředění svůj cíl," zhodnotil Svědík.

Poletí i do Turecka

Jeho tým se tento týden bude připravovat v domácích podmínkách, v sobotu změří síly v Kroměříži s tamní Hanáckou Slavií (11:00). Potom 25. ledna jako jeden ze tří českých prvoligových týmů poletí na druhé soustředění do tepla, opět do Turecka.

Tam sehraje další tři přípravné zápasy: 27. ledna s dánským Randersem (12:00), 30. ledna s běloruským Saligorskem (12:00) a 2. února v generálce s japonským celkem Šonan Bellmare.

Do jarní části ligy vstoupí Slovácko v regionálním derby na hřišti Zlína v sobotu 9. února v 15 hodin.

Reklama

Související témata: