Hlavní obsah

Jablonec - Dukla 2:1Oslabenou Duklu potopil sváteční střelec Hübschman. Situace Pražanů je kritická

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Holík 0 : 1
41. Chramosta 1 : 1
58. Hübschman 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Situace pražské Dukly po porážce 1:2 v nedělním duelu 28. kola fotbalové ligy na půdě Jablonce začíná být kritická. Dva zápasy před koncem základní části ztrácí na předposlední Karvinou už čtyři body. Navíc v nich má těžký los: doma hraje s Mladou Boleslaví, venku ji čeká mistrovská Plzeň.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hübschman (v zeleném) z Jablonce a Vojtěch Hadaščok z Dukly.

Článek

Na Střelnici sice hosté vedli gólem Holíka, po vyloučení Doumbii ale Severočeši utkání brankami Chramosty a Hübschmana otočili. Do nadstavby půjdou s největší pravděpodobností ze čtvrté příčky.

Jablonec na soupeře, který je zahnaný do kouta, vlétl. Během úvodní čtvrthodiny mohl vstřelit klidně tři góly. V 10. minutě se chytal za hlavu Chramosta, kterému vzal gól reflexivním zákrokem brankář Rada. Vzápětí hlavičkoval po rohu osamocený Považanec, míč ale poslal vedle. Stejně si vedl o chvíli později Holeš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hübschman z Jablonce proti Dukle dal rozhodující gól na 2:1.

Zničehonic ale udeřilo na druhé straně. Podaný unikl po levé straně, parádním centrem našel Holíka, který pohotově z jedné zavěsil. Jeho trefa ukončila po 325 minutách jabloneckou neprůstřelnost.

Naděje Dukly na cennou výhru ale notně poklesly v 37. minutě, kdy Doumbia chyboval při zpracování míče. Vzápětí totiž stáhl Vatajelua, který se hnal sám na branku a uviděl červenou kartu. Přesilovku domácí využili už do přestávky, kdy po průniku a následné střele Hovorky dorazil míč do sítě Chramosta.

Kdo po změně stran čekal ofenzívní festival Jablonce, mýlil se. Domácí si s obranným valem Dukly kombinací nevěděli příliš rady. A tak to v 58. minutě zkusil z dálky Hübschman, jeho projektil zaplul k tyči. Pro jabloneckého kapitána to byla druhá branka v české lize v kariéře.

Zápas tak nakonec dospěl k očekávanému výsledku.

28. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Dukla Praha 2:1 (1:1)
Branky: 41. Chramosta, 58. Hübschman - 22. Holík. Rozhodčí: Ginzel - Pelikán, Poživil. ŽK: Souček, Ďurica, Douděra. ČK: 37. Doumbia (všichni Dukla). Diváci: 2385.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Jovovič (89. Acosta), Trávník, Považanec, Vatajelu (56. Kratochvíl) - Chramosta (80. Ikaunieks). Trenér: Petr Rada.
Dukla: Filip Rada - Ostojič, Ďurica, Souček - Douděra, Doumbia, Hanousek, Podaný - Hadaščok (69. Miloševič), González (46. Tetour), Holík (74. Djuranovič). Trenér: Skuhravý.

Reklama