Hlavní obsah

Chceme to Boleslavi znepříjemnit, říká teplický střelec Hora

Teplice

Třebaže největší událostí před startem semifinálových bojů ve skupině o Evropu v první fotbalové lize je odvolání trenéra Romana Pivarníka ve Zlíně, nezůstávají stranou zájmu ani přípravy zbývajících tří účastníků této fáze soutěže. O postup do dalšího dějství zkusí zabojovat i fotbalisté Teplic. Už v pátek 3. května nastoupí doma v prvním utkání proti Mladé Boleslavi. „Chceme být nepříjemným soupeřem,“ hledí do nejbližších dnů teplický záložník Jakub Hora, který jde do nadstavby s vkladem jedenácti vstřelených gólů v sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Hora z Teplic a Matěj Chaluš z Příbrami.

Článek

Jak je těžké přepnout po skončení základní části ligy na takříkajíc novou soutěž s modelem play off?

Vycházíme z posledního kola proti Příbrami. Osobně jsem se cítil celkem dobře. Sice jsme nevyhráli, ale nedostali jsme gól a na tom se dá v defenzivě stavět.

Nebylo by ale přece jen lepší, kdybyste šli do nadstavby po vítězném zápase?

Musíme se uvědomit, že předtím jsme třikrát prohráli. Byla na nás deka, měli jsme to v hlavách. Chtěli jsme samozřejmě uspět. Uhráli jsme ale to, co jsme chtěli, tedy desítku. Postupně se dáváme do kupy. Zaplaťpánbůh za to, jak to je.

Jak berete jen krátkou přestávku před vstupem do semifinále?

Dříve nám vypadlo několik hráčů. Někteří předtím netrénovali třeba i tři týdny. Chybělo jim herní zatížení, ale už se vracejí na hřiště.

Vzpomenete si na únorový zápas s Mladou Boleslaví?

Prohráli jsme 0:2 a pětaosmdesát minut jsme byli horším týmem. Ale teď nastala nová situace a věřím, že je to hratelné. Může se stát všechno. Chceme postoupit.

Takže odhodlání v Teplicích nechybí?

Myslím si, že všichni tři ostatní účastnící prostřední skupiny si nás asi přáli dostat za soupeře. Budeme se snažit jim to znepříjemnit. Můžeme do semifinále jít s čistými hlavami. Boleslavští třeba budou svázaní tím, že jejich případné vyřazení od Teplic by bylo pro ně neúspěchem.

Reklama

Související témata: