Hlavní obsah

Ucho se utrhlo, Slavia má na dva zápasy uzavřenou tribunu Sever

Aktualizováno

Minulé podmínky přečkali, před startem ligové nadstavby se však příslovečné ucho urhlo. Disciplinární komise zavřela fotbalové Slavii na dva soutěžní zápasy tribunu Sever. Klub byl potrestán za výtržnosti fanoušků při pohárovém derby se Spartou. Trest se týká duelů s Plzní a Jabloncem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie během derby se Spartou.

Článek

Sparta si své za pohárové derby v Edenu schytala již minulý týden. Disiplinárka ji za nesportovní chování fanoušků potrestala pokutou 100 tisíc korun a odehráním dvou venkovních utkání bez přítomnosti diváků v sektoru vymezeném pro příznivce hostujícího klubu.

Zástupci Slavie se z jednání omluvili a trest se tak dozvěděli až o týden později. A je pro ně citelný, protože se týká domácích duelů s Plzní a Jabloncem, v nichž půjde o mistrovský titul.

„Ze strany fanoušků Slavie došlo k opakovanému masivnímu použití pyrotechniky, které již poněkolikáté v sezoně vedlo k přerušení utkání. Proto disciplinární komise rozhodla, že je na místě proměnit podmínku v nepodmíněný trest uzavření části stadionu na tribuně Sever. Takováto recidiva by sama o sobě vedla k uzavření sektoru i bez předchozí podmínky," zůrazňuje předseda komise Richard Baček.

„Trest je vykonatelný okamžitě po umístění na úřední desku, kde bude naše rozhodnutí zveřejněno ještě dnes a platí tedy už na nejbližší domácí utkání Slavie," dodává.

Předseda představenstva lídra ligy Jaroslav Tvrdík již na svém twitterovém účtu uvedl, že klub se proti rozhodnutí odvolá.

Část tribuny Sever musela zůstat prázdná již na pohárový duel s Chelsea, šlo o trest od UEFA za chování diváků během utkání s Genkem.

Pokutu 30 tisíc korun dostal také asistent trenéra Pavel Řehák, který se v derby sápal na sparťana Martina Frýdka i tiskového mluvčího Ondřeje Kasíka.

Baník je v podmínce

V ohrožení je také ostravský Baník. Za pronesení a použití pyrotechniky v pohárovém duelu s Bohemians Praha 1905 dostal pokutu 30 tisíc korun a podmíněné uzavření kotle na 1 domácí soutěžní utkání se zkušební dobou na 2 měsíce.

„V případě fanoušků Baníku šlo o již několikáté vhazování pyrotechniky do prostoru hřiště a pronesení a použití velkého počtu pyrotechniky v probíhajícím soutěžním ročníku. V takovém případě je na místě přistoupit k přísnějšímu druhu trestu, který se může dotknout samotných fanoušků," poukazuje Baček.

Za své příznvice paltí i další kluby - Zlín, Sparta a Opava 30 tisíc, Baník za derby s Opavou pak 70 tisíc korun.

Reklama

Související témata: