Hlavní obsah

Slavia brzdí, vstupenky na šlágr s Plzní se neprodávají. Za všechno může tribuna Sever

Praha

To budou nervy. Fotbalová Slavia zřejmě nechce před klíčovou bitvou o titul v české nejvyšší soutěži zažít podobnou blamáž se vstupenkami, jako se jí to stalo před utkáním Evropské ligy s Chelsea. Tehdy byly kvůli trestu od UEFA uzavřené některé sektory na tribuně Sever, kde sídlí nejdivočejší fanoušci sešívaných, jenže trest přišel ve chvíli, kdy už lístky byly vyprodané, a někteří fandové zuřili. Teď je Sever v trestu pro nejbližší dvě utkání Fortuna ligy. Slavia se zkouší odvolat a lístky na šlágr tak raději ještě neprodává. „Prodej lístků na Plzeň bude zahájen až po doručení rozhodnutí odvolací komise k žádosti Slavie," uvedl Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva vršovického klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávističtí fandové při derby.

Článek

Slavia vede po úvodních zápasech nadstavby tabulku ligy o dva body právě před Plzní. Je tak klidně možné, že právě nejbližší souboj vedoucích týmů soutěže může hodně napovědět, jak to bude s mistrovskými ambicemi obou celků. A Pražanům by se pochopitelně podpora nejhlasitější, ale také nejvíce problémové tribuny hodila. Jenže Disciplinární komise LFA kvůli chování fanoušků z tribuny Sever na dvě utkání uzavřela. Klub se s tím nechce smířit a podal proti flastru odvolání.

Verdikt odvolací komise není známý, proto Slavia zatím odložila zahájení prodeje vstupenek, aby zabránila případným komplikacím. Jde o prozíravý krok, protože pokud by klub z Edenu sektory vyprodal a odvolací komise by následně potvrdila verdikt disciplinárky, čekaly by vedení Slavie další horké chvilky s naštvanými fanoušky. Takhle si sice červenobílí kotelníci budou muset na verdikt o vstupenkách na šlágr počkat, ale klub se zřejmě vyhne alespoň některým nepříjemnostem.

Reklama

Související témata: