Hlavní obsah

Liberec? Pro Slavii to byl nejhorší možný začátek, tvrdí Hybš

Stejně jako na konci základní části fotbalové ligy obral Liberec o body lídra nejvyšší soutěže i ve skupině usilující o mistrovský titul. Po březnové remíze 1:1 v Edenu hrál se Slavií smírně i doma 0:0 v prvním kole nadstavby. „Na některé soupeře se hraje lépe, na některé hůře. Podle mě to tak má i Slavia a nebyla úplně nadšená, že jela v prvním kole nadstavby právě do Liberce. Myslím, že to pro ně byl nejhorší možný začátek a že to na nich bylo trochu i znát. Nebyli tak úplně jistí v kombinaci a v tom, co normálně hrají," všiml si obránce Matěj Hybš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Hybš z Liberce.

Článek

S bezbrankovou remízou vládla v táboře Liberce spokojenost. „Samozřejmě bychom byli rádi, kdybychom je obrali o všechny body, nicméně bod bereme," přiznal. „Ovšem naším maximem to není. Nějaké náznaky brejků, na které jsme chtěli hrát, tam byly. Bohužel jsme je nevyřešili až do finální fáze. Statistiky budou ve prospěch Slavie, takže po takovém průběhu bod bereme," dodal levý bek.

Slovan si dobře poradil s ofenzivní silou hostů, přímo na branku však nevystřelil ani jednou. „Určitě jsme nečekali, že budeme Slavii mlít devadesát minut. Byl těžký terén a s těmito soupeři je to vždy náročné, hodně soubojové a důrazné. Nicméně báli jsme se trochu víc, než je zdrávo. Málo jsme drželi balon," zalitoval Hybš.

Aktuální tabulka skupiny o titul
1.Slavia31234472:2373
2.Plzeň31225449:2871
3.Sparta31186755:2760
4.Jablonec311561054:2851
5.Ostrava311361238:3945
6.Liberec3111101033:2843

V první půlhodině byl Liberec nebezpečnější, pak však na hřišti vládl především lídr ligy. „Mrzí mě, že jsme to neudrželi více celý zápas. Máme kvalitu na to, abychom balon podrželi častěji. Nebylo to ono, ale týmovým výkonem a bojovností jsme bod urvali," zhodnotil. Právě Hybš ve druhém poločase zneškodnil největší šanci zápasu, když po střele Olayinky vykopl míč z brankové čáry a zabránil již jistému gólu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie a jeho gesto zmaru během utkání v Liberci.

„Jen jsem se při závaru po standardní situaci snažil vyplnit prostor, který ještě nebyl pokrytý. Měli jsme štěstí, že trefil přímo mě. Ale je to jen další důkaz toho, jak jsme situace dohrávali a nechtěli dát soupeři nic zadarmo. Šlapali jsme celých devadesát minut a zaplať pánbůh, že jsme si nenechali dát nějaký hloupý gól," těšilo ho.

Liberec tak stáhl náskok páté Ostravy na dva body. „Každý bod je důležitý. Kdybychom hráli s Ostravou, budeme z bodu zklamaní. Ale Slavia je od nás spoustu bodů, takže je to pro nás důležitý výsledek," uzavřel Hybš.

Reklama

Související témata: